Data publicării:

Mergi la BIAS 2023? Anunț dacă te duci cu autobuzul sau tramvaiul

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sâmbătă are loc BIAS 2023.

Pentru a asigura accesul publicului la mitingul aviatic „Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis ca, în ziua de sâmbătă, 26.08.2023, linia de tramvai 5 și liniile de autobuz 205, 301 și 335 să funcționeze după programul specific unei zile de lucru, cu numărul de vehicule corespunzător.

Vineri, 25 august, și sâmbătă, 26 august, sunteți așteptați la cea de-a XIII-a ediție a celui mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu și ROMAERO. Piloți ai Forțelor Aeriene Române vor fi acolo și vă promit un show de excepție.

„Deschidem lista participanților la BIAS 2023 cu “Hawks of Romania”, formația de înaltă acrobație a Aeroclubului României, care nu a lipsit la niciuna dintre cele 12 ediții de până acum.

Fie că evoluează în formație de 5 sau 6 aeronave, fie că evoluează solo, aceștia reușesc să treacă publicul prin zeci de stări și să crească adrenalina oricărui privitor, totul culminând cu manevrele extreme și trecerile la joasă înălțime cu fum alb.

Pentru Aeroclubul României, 2023 este un an important căci, deși fondat în anul 1920, la inițiativa principelui George Valentin Bibescu, efortul acestuia de a oficializa instituția a fost încununat de succes abia în martie 1923, prin adoptarea Legii de înființare a Aero-Clubului Regal Român, inclusiv prin publicarea acesteia în Monitorul Oficial. Cei 100 de ani de promovare a domeniului aeronautic sunt sărbătoriți, pe parcursul întregului sezon, prin mitinguri aviatice la Clinceni, Craiova, Cluj, Iași, Mureș etc, prin eveniomente dedicate publicului organizate în toate aerocluburile, pentru a-și face cunoscută activitatea, pentru a-și prezenta flota, personalul, infrastructura, precum și rezultatele obținute ca ambasador al țării în sporturile aeronautice – este important de știut că, pe lângă spectacolele aeriene inedite, piloții Aeroclubului României reprezintă România la campionatele mondiale și europene, podiumurile internaționale fiind câștigate în mod constant de echipele naționale în ultimii ani (locul I la clasa Standard, la individual, în Polonia, la PreJWGC 2023; locul 2 cu echipa la Campionatul European de Acrobație, clasa Intermediate, în 2022; locul 3 mondial, în anul 2021).

Activitatea din ce în ce mai intensă, la toate disciplinele, PPL, ULM, planorism și parașutism (în fiecare zi, în toate aerocluburile teritoriale, se zboară sute de ore de instrucție, se parcurg sute de kilometri cu planorul în curenți termici și se execută sute de salturi cu parașuta), campionatele europene sau mondiale organizate în România, investiția constantă în flotă și infrastructură, precum și promovarea intensă a aripilor românești au readus aviația noastră generală în atenția lumii aviației internaționale”, au transmis organizatorii BIAS 2023. Mai multe detalii aici - https://www.dcnews.ro/bias-2023-programul-a-fost-anuntat-de-organizatori_927262.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel