Mercedes Benz EQS, autonomie record pentru un model electric. Peste 700 km cu un "plin"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Mercedes Benz
Facebook Mercedes Benz
Mercedes Benz EQS, modelul electric cu interior de navă spaţială, va avea o autonomie record. Şoferii acestui model ar putea parcurge peste 700 km după o încărcare completă a bateriilor. 

Mercedes-Benz a anunțat rezultatele preliminare  în ceea ce privește autonomia viitoarei nave amiral electrice a gamei EQ. Valoarea este cea mai mare atinsă vreodată de un model electric de serie și depășește semnificativ estimările anterioare.

Neîncredere din cauza estimărilor

Astfel, Mercedes-Benz EQS oferă o autonomie de până la 770 kilometri în ciclul european WLTP. Estimări anterioare ale germanilor puneau această valoare, pentru modelul echipat cu baterii de 108 kWh, la „peste 700 de kilometri”. Chiar și așa, această estimare a semănat neîncredere, având în vedere că cele mai bune performanțe în acest domeniu abia depășesc 600 de kilometri (Tesla Model S Long Range are o autonomie de 610 km în ciclul WLTP), scrie Promotor.ro

Lansarea oficială a lui Mercedes-Benz EQS este așteptată pentru data de 15 aprilie, în timp ce livrările la clienți vor începe în luna august. Preţul maşinii ar putea fi între 80.000 şi 100.000 de lire sterline, din primele informaţii. 

VEZI ŞI GALERIE FOTO - Imagini în premieră. Noul model electric de la Mercedes Benz, interior de navă spaţială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel