Mercedes Benz cheamă în service aproape un milion de maşini. "Rugăm clienţii să nu mai conducă maşinile"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Jim Fawns, Pexels
Fotografie de la Jim Fawns, Pexels
Compania Mercedes Benz a pornit o operaţiune de chemare în service a aproape 1 milion de modele şi le cere clienţilor să nu mai conducă aceste maşini până la verificare. 

Autoritatea federală de transport din Germania spune că rechemarea vizează maşini produse între 2004 şi 2015, modele SUV din seriile ML şi GL, dar şi monovolumul de lux Clasa R. 

993407 vehicule din întreaga lume sunt chemate acum în service pentru rezolvarea unor probleme la sistemul de frânare. 70.000 dintre acestea sunt în Germania, anunţă autoritatea. 

"Corodarea sistemului de frânare poate, în cel mai rău scenariu, să ducă la întreruperea conexiunii între pedala de frână şi sistemul de frânare. Astfel, maşina nu se va mai opri", mai informează KBA, conform The Guardian

"În cazuri foarte rare de corodare severă, este posibil ca o frânare bruscă să provoace daune ireparabile sistemului de frânare. Ar creşte serios riscul de accident. Rechemarea include analiza vehiculelor vizate şi, acolo unde este cazul, înlocuirea pieselor afectate. Până la inspectare, îi rugăm pe clienţii noştri să nu mai conducă vehiculele", transmite şi Mercedes. 

Sute de maşini Hyundai Santa Fe, rechemate în service. Problema apare când e frig

Compania Hyundai a anunţat rechemarea în service a sute de maşini Santa Fe, din cauza unor probleme care ar apărea la temperaturi scăzute. 

Se pare că display-ul de 12,3 inch ar fi fost realizat folosindu-se rezistențe necorespunzătoare. Asta înseamnă că ceasurile de bord și comenzile ar putea să nu fie lizibile dacă temperaturile exterioare sunt extrem de scăzute. Această eroare de software este catalogată drept „periculoasă” și sporește riscul de producere a accidentelor, scrie promotor.ro.

Problema a fost constatată la 293 de exemplare Hyundai Santa Fe HEV și 421 de modele Santa Fe PHEV. Este vorba despre versiunile cu facelift în cazul ambelor modele. Mașinile au fost fabricate între 25 octombrie și 1 decembrie 2021.

Maşinile de care hoţii de catalizatoare NU se ating. E prea greu să le desfacă

Modelele mai noi de automobile, cum ar fi modelele Honda Accord și Jazz (anul producției 2015), au catalizatorul instalat în interiorul compartimentului motor, astfel încât este mai greu pentru hoți să-l fure.

Site-ul Carphrases.com menționează aceste mărci ca fiind cele mai neatractive pentru hoți, pentru că au cel mai puțin valoroase catalizatoare: Ford, Chevy, Jeep, Dodge, Mazda, Nissan, Subaru, Hyundai și Chrysler.

Totodată, mașinile electrice nu au convertoare catalitice, așa că nu sunt deloc atractive pentru hoți.

Conform sursei citate, acestea sunt placate cu minerale rare, care costă mult pe piaţa neagră. Spre exemplu, paladium-ul folosit pentru a filtra noxele este extrem de scump, de aproape 3000 de dolari pe uncie (28 grame), iar preţul este în creştere. 

Proiecţiile specialiştilor indică faptul că acest metal ar putea costa mai mult decât aurul în viitorul apropiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel