Data actualizării:
Data publicării:

Meniu de dietă pentru două săptămâni. Ce trebuie să mănânci în fiecare zi

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alexy Almond)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alexy Almond)

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme și te-ai gândit să începi să mănânci mai sănătos, avem o propunere de dietă pentru două săptămâni.

PRIMA SĂPTĂMÂNĂ

Luni: un grapefrut, 150 g  peşte proaspăt fiert şi condimentat după gust, 250 g fasole verde fiartă, 5 g de unt, 30 g caşcaval din lapte de vacă, 200 g salată de fructe fără zahăr, 20 g pâine integrală

Marţi: un bol de paste făinoase cu bucăţi mici de carne de pui fiartă, fără sos din comerţ, 125 g de muşchi de vacă la grătar, 250 g de tocană din roşii şi dovlecei fiartă, cu ulei de măsline; 5 g de unt; 100 g de brânză albă de vaci, un fruct de sezon, 20 g pâine integrală

Miercuri: 50 g de salată de castraveţi cu piper şi oţet, 150 g carne de pui friptă 250 g de piure de morcovi, 5 g de unt, 20 g de brânză topită, un măr, 20 g de pâine integrală

Joi: 6-7 ridichi, 100 g de friptură de viţel, 250 g de varză fiartă, 10 g de şvaiţer, două fructe de sezon, 20 g de pâine integrală

Vineri: 50 g de morcovi fierţi, 125 g de peşte fiert şi condimentat după gust, 100 g de compot de pere, 30 g de brânză, 250 g de legume fierte. 20 g de pâine integrală

Sâmbătă: 50 g de salată de roşii făcută cu două linguri ulei de floarea-soarelui, 150 g de friptură de vită, 250 g de ţelină fiartă, un iaurt de 200 g, un fruct de sezon, 40 g de pâine integrală

Duminică: un grapefrut, 150 g de friptură de pui, 250 g de legume fierte, 5 g de unt, 20 g de brânză topită, o banană, 20 g de pâine integrală

A DOUA  SĂPTĂMÂNĂ

Luni: 50 g de varză roşie fiartă, 5 g de ulei de floarea - soarelui, 150 g de pește fript, 250 g de fasole verde fiartă, 10 g de unt, 100 g de compot de mere, 20 g de pâine integrală

Marţi: salată din 50 g de ciuperci fierte, 5 g de ulei de floarea-soarelui şi puţin oţet, două ouă moi, 250 g de spanac fiert, 100 g de brânză albă, 30 g de caşcaval din lapte de vacă, 20 g pâine integrală

Miercuri: 50 g de salată de roşii, 125 g de pui fript, 200 g de ţelina fiartă, două fructe de sezon, 100 g brânză albă, 20 g pâine integrală

Joi: 50 g de ciuperci fierte în abur, 100 g de friptură de vită, 20 g de brânză topită, 200 g de spanac fiert, 20 g de pâine integrală

Vineri: 200 g de morcovi fierţi, 150 g de peşte fiert şi condimentat cu piper şi puţin oţet de mere, 3 cartofi fierţi, 5 g de unt, un iaurt natural, salată de fructe fără zahăr, 40 g de pâine integrală

Sâmbătă: salată de sfeclă roşie cu două linguri de ulei de floarea-soarelui, două ouă tari, 250 g de conopidă fiartă şi cu ou, 250 g de sfeclă roşie fiartă, 5 g de unt, doi biscuiţi fără zahăr, un fruct de sezon, 20 g de pâine integrală

Duminică: 75 g de castraveţi raşi cu puţin oţet şi mărar, 150 g friptură de viţel, 250 g de salată de varză, 5 g de unt, 30 g de brânză, 100 g compot de cireşe fără zahăr, 20 g de pâine integrală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel