Membru al BES1, DEZVĂLUIRI despre numărarea voturilor: Au venit cu sacii nesigilați. Au completat procesele verbale pe jos
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
OUG 41  procesele verbale la referendum nu menţionează separat voturile celor din listele suplimentare
OUG 41 procesele verbale la referendum nu menţionează separat voturile celor din listele suplimentare
O tânără, membru al Biroului Electoral Sector 1, a povestit cum a fost efectuată numărarea voturilor.

"Începând de duminică seara de la ora 22:00 s-a pus mare presiune de către alianța USR-PLUS pe toți membrii biroului, inclusiv de către doamna Clotilde și de către reprezentantul lor în BEM care s-au prezentat la ora 22:00 în Biroul Electoral. Secția 166 după cum ați văzut și din fotografii a venit cu toate procesele verbale privind rezultatul constatătii votului, cu listele permanente și suplimentare într-un stil foarte haotic. Deși legea prevede că trebuia să vină cu ele sigilate, ei au venit cu ele vraiște, îmi cer scuze pentru cuvând, dar chiar așa a fost, într-o pungă, completate parțial, unele chiar necompletate.

S-au întins cu ele pe jos pe holul birului. se vede din poze că au început să le completeze în creion. Ei mai țin minte ce au numărat în secție ca să completeze pe holul BEC-ului după câteva ore? Tableta în secția de votare trebuia să filmeze numărarea voturilor. Am înțeles că la ei tableta se tot oprea. Se oprea filmarea pentru că la orice mesaj pe care ei îl primeau pe tableta, se oprea filmarea, iar ei ar fi trebuit de fiecare dată să dea iar start filmării. Acest lucru nu le-a fost spus la instructaj. Ei nu au știut că trebuie să dea din nou start, motiv pentru care în cele mai multe secții nu au fost filmate procedurile de filmare a voturilor.", a spus tânăra în direct la RomâniaTv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel