Mega-tranzacție pe piața românească. Minister: Este clar că...
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un mare asigurator a intrat pe piața energiei pe poziții sigure. 

Asiguratorul Allianz Capital Partners (ACP) a intrat pe piața energiei prin cumpărarea a 30% din acţiunile E.ON Distribuţie România. Tranzacția va fi finalizată fie la sfârșitul acestui an, fie la început anului viitor. Mutările surprinzătoare pe piața energiei vin după ce Fondul Proprietatea a ieşit din acţionariatul companiei de distribuţie în luna iunie a acestui an. E.ON va deține în continuare controlul cu 56,49% din acțiuni. 

"Nu putem comenta o tranzacţie privată, însă este clar că piaţa energiei din România este puternică şi atractivă, iar intrarea marilor fonduri în acest sector înainte de orice alte sectoare este o dovadă de încredere în politicile din sector şi în parcursul României, în general”, este poziţia Ministerului Energiei, potrivit Agerpres. 

"Ulterior, am iniţiat procesul de a găsi un nou partener cu care astăzi am încheiat un acord. În urma acestei tranzacţii, E.ON România va deţine 56,49% din acţiunile E.ON Distribuţie România, ceea ce îi permite controlul şi astfel să îşi consolideze afacerea. Activitatea de distribuţie de gaze naturale şi electricitate este în centrul strategiei noului E.ON şi această tranzacţie nu schimbă acest lucru", precizează E.ON România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel