Urmărește emisiunea live
Medvedev: Incidentul cu racheta din Polonia arată că Occidentul creşte probabilitatea începerii unui război mondial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Medvedev: Incidentul cu racheta din Polonia arată că Occidentul creşte probabilitatea începerii unui război mondial
Medvedev: Incidentul cu racheta din Polonia arată că Occidentul creşte probabilitatea începerii unui război mondial
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că presupusul atac cu rachetă asupra teritoriului polonez arată că Occidentul creşte probabilitatea începerii unui nou război mondial, relatează RIA Novosti.

'Povestea ucraineană a 'atacului cu rachete' asupra unei ferme poloneze dovedeşte un singur lucru: prin războiul său hibrid pe care îl poartă împotriva Rusiei, Occidentul creşte probabilitatea începerii unui război mondial', scrie Medvedev într-o postare pe Twitter.

Preşedintele Poloniei, ţară membră a NATO, a declarat anterior că ţara sa nu are nicio probă concretă care să arate cine a lansat racheta, care a lovit o fermă poloneză situată la aproximativ 6 km distanţă de frontiera cu Ucraina, ucigând două persoane. Rusia a lansat marţi cel mai virulent atac cu rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei sale în februarie, lansând aproximativ 100 de rachete asupra infrastructurilor civile ucrainene.

Conform informaţiilor actualizate miercuri de Statul Major ucrainean, unităţile forţelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei au interceptat şi doborât marţi 77 de rachete de croazieră ruseşti, 10 drone kamikaze Shahed-136 (de fabricaţie iraniană) şi un dispozitiv fără pilot rusesc Orion, notează agenţia de presă Unian. Conform Unian, Rusia a lansat marţi asupra Ucrainei peste 90 de rachete Kh-101 şi Kalibr şi mai mult de 12 drone de atac. 

Vezi și - Medvedev lansează din nou amenințări: Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Totul la timpul său

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru al Rusiei între 2012 și 2020, amenință din nou. Medvedev a lansat un avertisment sumbru cu privire la invazia Ucrainei de către țară, spunând că încă nu și-a "folosit întregul arsenal de arme", scrie Daily Star.

Medvedev a spus sâmbătă că Rusia își propune să creeze o nouă ordine mondială. Totuși, dintre comentariile lui, împărtășite pe pagina sa Telegram, cele despre armament au fost cele care au atras cel mai mult atenția, declarația sa însemnând că Rusia ar putea folosi mai multe arme mortale în Ucraina.

Medvedev: Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Totul la timpul său

"Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii sensibili, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Nici nu a lovit toate țintele inamice posibile în localități. Totul la timpul său", a spus el, potrivit agenției de presă Tass.

În plus, Medvedev a spus că Rusia își propune să "recupereze pământul rusesc".

"Aș dori să reiterez că Rusia este cea care își protejează cetățenii. Și că această țară este cea care s-a întors și a recuperat deja pământurile rusești, nu invers. Și va continua să-și returneze pământurile" a scris el.

"Rusia, și nu Statele Unite, Marea Britanie sau sumbrul Kiev, sunt cele care construiesc o viitoare ordine mondială", a mai scris acesta, garantând că "o astfel de ordine mondială egală va fi construită". 

"Rusia luptă singură împotriva NATO și Occidentului, așa că realizarea oricăror paralele cu trecutul este fie incorectă, fie convențională", a adăugat el.

Comentariile sale vin în momentul în care orașul-port ucrainean Herson a fost eliberat de sub controlul pe 12 noiembrie. Un soldat numit Serhii, care a ajutat la eliberarea orașului, a declarat pentru Sky News: "Pentru noi, asta înseamnă că victoria este foarte aproape. Învingem. Am simțit și simțim deja acest gust de victorie. Suntem de neoprit. Moralul și starea lor psihologică sunt foarte scăzute. Calitatea lor este foarte scăzută. Înțeleg că trupele lor mobilizate au fost aici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel