Medvedev avertizează Occidentul despre ”lupta inegală cu Ursul Rus şi Generalul Iarnă”: ''Aceştia vor fi îngropaţi în...”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev. Sursa: Agerpres
Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev. Sursa: Agerpres
Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat luni Occidentul, după intrarea în vigoare a plafonului de preţ pentru petrolul rusesc, că ''iarna este abia la început''.

Un lucru este clar. Nu va fi bine pentru consumator. Cu siguranţă. Aşa că să facă stocuri de spirtoase, pături şi încălzitoare de apă. Abia acum urmează, iarna este abia la început, a scris Medvedev pe canalul său Telegram, potrivit Agerpres.

Oficialul rus a dat asigurări că tentativele de reglementare a preţurilor conduc în mod obişnuit la dispariţia produsului sau la creşterea costului acestuia.

Nimeni nu a anulat legea preţurilor. Aşa se va întâmpla cu petrolul. Desigur, nu va dispărea, dar cu preţurile se va întâmpla inimaginabilul, a susţinut el.

Medvedev a declarat ironic că această situaţie îi aminteşte de un grup de burghezi europeni beţi care decid să facă baie într-o apă îngheţată, motiv pentru care o parte dintre ei mor înecaţi.

Aceştia vor fi îngropaţi între toasturi triste despre cei care au pierit într-o luptă inegală cu Ursul Rus şi Generalul Iarnă. Ei bine, acesta este drumul pe care l-au ales! Ceea ce pentru rus este bine, pentru german înseamnă moartea, a susţinut el.

Separat, Kremlinul a anunţat luni că nu recunoaşte nicio plafonare a preţului la ţiţeiul său şi că pregăteşte un răspuns la decizia Uniunii Europene şi a G7 de a stabili, începând din 5 decembrie, un preţ maxim la petrolul rusesc de 60 de dolari pe baril.

Anterior, Guvernul rus anunţase că nu va livra ţiţei ţărilor care impun restricţii preţurilor la petrolul său, ca represalii la invazia rusă în Ucraina.

Citește și:

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, glumește pe rețelele sociale: Am luat în sfârșit decizia privind plafonul de preț pentru petrolul rusesc

O fotografie publicată de vicepreședintele Consiliului de Securitate și fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, circulă pe rețelele de socializare și canalele Telegram, potrivit publicației Agenzia Nova.

Imaginea, renumită pentru că este una dintre cele mai folosite ”baze de meme” de pe net, este extrasă din filmul lui Stanley Kubrik, ”The Shining” și îl înfățișează pe actorul Jack Nicholson înghețat.

Imaginea este însoțită de un text ironic: ”Am luat în sfârșit decizia privind plafonul de preț pentru petrolul rusesc”, cu o referire evidentă la o Europă care va îngheța din cauza frigului.

Săptămâna trecută, statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru stabilirea unui plafon de 60 de dolari/ baril pentru importurile de petrol rusesc. Un acord care a venit după ce Polonia a acceptat și propunerea finală prin retragerea obiecțiilor sale, după cum a confirmat ambasadorul permanent polonez la UE, Andzrej Sadoś. Măsura va fi revizuită la fiecare două luni, iar Sadoś a dezvăluit că plafonul maxim al prețului va fi cu cel puțin 5% sub rata pieței.

Ambasada Rusiei din SUA reacționează după plafonarea prețului petrolului rusesc: ”Occidentul încearcă să rezolve problemele pe care el însuși le-a creat impetuos”

Plafonul de preț pentru petrolul rusesc, introdus de Statele Unite și partenerii săi, înseamnă, în practică, că principiile de bază ale pieței libere sunt remodelate, a spus ambasada Rusiei în Statele Unite într-un comunicat citat de TASS... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel