Data actualizării:
Data publicării:

Medvedev amenință: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat o avertisment sumbru, afirmând că Rusia va rămâne într-un conflict continuu cu Ucraina, subliniind că găsirea unui motiv pentru atac va fi inevitabilă chiar și peste decenii.

Declarațiile sale controversate au generat îngrijorări în contextul tensiunilor persistente dintre cele două țări.

Dmitri Medvedev a declarat pe platforma Telegram că „existența Ucrainei este fatală pentru ucraineni”, adăugând că orice formă de stat independent pe teritoriile istorice rusești va servi drept pretext constant pentru reluarea ostilităților.

Fostul președinte rus a subliniat că, indiferent de orientarea politică a Ucrainei, probabilitatea unui nou conflict va rămâne constantă și că acesta nu va fi influențat de integrarea Ucrainei în organizații precum UE sau NATO.

Medvedev a afirmat că, într-o zi, ucrainenii vor alege să trăiască într-un "mare stat comun" în loc să continue lupta și să moară. Cu toate acestea, a subliniat că oricât de mult ar dori ucrainenii moartea rușilor în prezent sau ar urî conducerea rusă, inevitabil vor alege o coexistență pașnică într-un viitor nedefinit.

Dmitri Medvedev, aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a devenit una dintre vociile dure ale Kremlinului în contextul tensiunilor persistente dintre Rusia și Ucraina.

Declarațiile sale vin după invazia rusă asupra Ucrainei în februarie 2022, o acțiune justificată inițial de Kremlin prin necesitatea apărării minorității ruse de presupusul regim „nazist” de la Kiev. Însă, în continuare, Rusia a prezentat operațiunea drept o luptă existențială cu Occidentul, sugerând că acesta încearcă să dezmembreze Rusia și să-i fure resursele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel