Meditaţia poate reduce la jumătate riscul de deces, la pacienţii bolnavi de inimă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cardiacii care practică meditaţia transcedentală pentru a reduce stresul au o rată de deces cu 50% mai mică decât cei care nu practică acest procedeu, potrivit unui studiu.

Autor: Roberta Cautiş

Astfel semnalează un studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Medical din Wisconsin, din Statele Unite ale Americii, informează 20minutos.es.

Acest studiu, care a rulat timp de nouă ani, a urmat evoluţia unui total de 201 pacienţi negrii, cu o vârsta medie de 59 de ani.

Aceşti participanţi au fost împărţiţi în două grupuri: unul care a practicat tehnicile de meditaţie transcendentală şi unul care a urmat cursuri de educaţie pentru sănătate, privind factorii tradiţionali, de prevenire a infarctului (dieta sănătoasă, exerciţii fizice).

După spusele directorului Institutului de Medicină Naturală şi Prevenire, Robert Schneider, aceste rezultate sunt cele mai puternice efecte care au loc în urma unei intervenţii de tip minte-corp, în ceea ce priveşte bolile de inimă.

„Efectul meditaţiei s-a dovedit a fi la fel sau chiar mai mare decât cel al tratamentelor farmaceutice, pentru bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, aceşti pacienţi continuă să ia tratamentele standard, deşi eficienţa, în primul caz, este sporită” a spus Schneider.

Medicina transcedentală reduce cu 47% probabilitatea de a muri în urma unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

Totuşi, unii cercetători susţin că „meditaţia ar trebui să fie considerată complementară, nu ca un înlocuitor al unui tratament normal."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel