Medicul Lygia Alexandrescu: „Brânza perfectă pentru adult”. Ce spune despre consumul de lapte / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Engin Akyurt: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-diminea-a-matinal-produs-lactat-2531189/
Fotografie de la Engin Akyurt: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-diminea-a-matinal-produs-lactat-2531189/
Există un mit care spune că adulții nu mai trebuie să bea lapte.

Laptele este o sursă importantă de nutrienți precum proteine, calciu, vitamina D, vitamina B12 și alte minerale importante. Unii sunt împotriva consumului de lapte de către adulți și zic că nu este necesar să bea lapte pentru a-și satisface necesitățile nutriționale, întrucât există și alte surse de nutrienți, cum ar fi alte produse lactate, carne, ouă, legume, fructe și nuci.

Lector Dr. Lygia Alexandrescu spune că și adulții au nevoie de lapte. De ce? A explicat la DC News și DC Medical.

„De fiecare dată trebuie să ne uităm cine semnează articole cum ar fi „adulții nu trebuie să consume lactate, laptele este doar pentru bebeluși”. Uneori mai sunt și exagerări. Apar tot felul de traduceri, unele nu sunt corecte. Clar avem nevoie de lapte. Avem acolo calciu, aminoacizi. Dacă avem o intoleranță reală la lapte, vom face analize. (...) Intoleranțele și alergiile se remit, dar dacă totuși există probleme, găsim soluții cum ar fi laptele de orez. Mă refer în cazul copiilor. Pediatrul recomandă copilului un lapte care să-l ajute să crească, fără a-i provoca intoleranță”, a explicat nutriționistul.

Cea mai bună brânză

„Ideal, pentru adulți, este cașul, să nu fie nici foarte sărat pentru că dacă vorbim de adulți, vorbim de risc de hipertensiune arterială. Urda este iarăși brânza perfectă pentru adult”, a mai zis medicul.

VEZI ȘI: Postul Paștelui 2023. Medicul Lygia Alexandrescu spune ce să facem pentru a nu ne pune sănătatea în pericol în următoarele 40 de zile / video - https://www.dcnews.ro/postul-pastelui-2023-medicul-lygia-alexandrescu-spune-ce-sa-facem-pentru-a-nu-ne-pune-sanatatea-in-pericol-in-urmatoarele-40-de-zile-video_906095.html

CITEȘTE ȘI: Gogonele sau roșii cherry? Care sunt mai sănătoase aflăm de la medicul Lygia Alexandrescu: Categoric! Conțin multe vitamine / video - https://www.dcnews.ro/gogonele-sau-rosii-cherry-care-sunt-mai-sanatoase-aflam-de-la-medicul-lygia-alexandrescu-categoric-contin-multe-vitamine-video_905788.html

Dacă aveți intoleranță la lactoză, alergie la proteinele din lapte sau orice alt motiv care vă impiedică să consumați produse lactate, este posibil să fie nevoie să obțineti acești nutrienți din alte surse. În aceste cazuri, este indicat să discutați cu un specialist în nutriție pentru a vă asigura că primiți suficienți nutrienți esențiali în dieta dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel