Medicul Egri Eduard: Copiii din mediul rural au fost mai sănătoși, au avut îmbolnăviri mai rare și forme de boală mai ușoare decât cei din mediul urban
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Copiii din mediul rural au fost mai sănătoși, au avut îmbolnăviri mai rare și forme de boală mai ușoare decât cei din mediul urban, a transmis medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

„O concluzie după aceste trei luni de colectivitate: copiii din mediul rural au fost mai sănătoși, au avut îmbolnăviri mai rare și forme de boală mai ușoare decât cei din mediul urban. Probabil aerul curat, mâncarea mai sănătoasă, sălile de clasă mai generoase în raport cu numărul copiilor, posibilitatea de a sta acasă cu bunici sau alte rude de la primele semne de boală sunt doar unii dintre factorii care au contribuit la sănătatea acestora. Din păcate, ei sunt defavorizați pe partea de educație”, a scris, miercuri, 30 noiembrie, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Ce spunea medicul la începutul lunii noiembrie: „Se pare că lumea chiar nu înțelege, ocrotirea copilului a ajuns la un nivel strict declarativ. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive, infecțiile se pare că încep să combine mai multe tulpini simultan, altfel nu imi explic severitatea lor. Unele spații de înregimentare a celor mici au devenit adevărate focare iar toată lumea parcă a devenit blazată și asistă impasibilă la suferința celor mici. Cabinetele, serviciile de urgență și spitalele sunt pline de copii bolnavi iar unii încearcă să ne spună că aceasta este normalitatea vârstelor mici, este ca și cum cineva ți-ar tot sparge dinții tot la două săptămâni și ti-ar spune senin că asta e normalitatea vârstei de adult. Prin atâta suferință care le-o creăm nu facem altceva decât să le distrugem cea mai frumoasă parte a vieții, copilăria.”

Citește și...

Cele mai bune "tratamente" pentru imunitate, lista medicului Egri Eduard

„Văd că mulți și tot mai mulți aleargă după așa zisele tratamente și scheme pentru imunitate, în același timp de la an la an cei mici sunt parcă tot mai bolnavi. Despre marketing numai de bine.

Din punctul meu de vedere cele mai bune "tratamente" pentru imunitate sunt:

1. Alimentație sănătoasă și echilibrată conform vârstei copilului

2. Activitate fizică susținută, ideal în aer liber indiferent de vreme și anotimp,

3. Evitarea factorilor stresați: conflicte familiale, expunere la ecran, etc

4. Evitarea suprasolicitării copilului, zeci de activități, meditații, etc

5. Respectarea orelor de somn dar și a perioadei de recuperare după o boală”, a scris, tot pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Citește și...

Medicul Egri Eduard: Cât trebuie să cântărească ghiozdanul raportat la greutatea copilului 

Medicul Egri Eduard a spus cât trebuie să cântărească ghiozdanul unui elev.

Copiii cară multe cărți, caiete, culegeri, dicționare, dar și echipament sportiv. Mulți ajung să aibă probleme la coloană.

„10%. Atât are voie să cântărească ghiozdanul raportat la greutatea copilului”, a precizat specialistul Egri Eduard.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel