Medicul Craiu, semnal de alarmă! Există transmitere comunitară foarte intensă în România
1 din 3 teste de detecție a infecției COVID sunt pozitive în România, spune medicul pediatru Mihai Craiu.
Medicul pediatru Mihai Craiu spune că zilele acestea cea mai mare problemă sursă de probleme o constituie contagiozitatea extrem de ridicată a Omicron. În plus, 1 din 3 teste de depistare a infecției COVID - teste realizate în centrele autorizate din România - sunt pozitive.
”Scurt de tot, probabil o simplificare excesivă în scopul clarificării situației actuale...
1. Circa 1 din 3 teste de detecție COVID-19 efectuate în centre autorizate sunt pozitive. Deci există transmitere comunitară foarte intensă, acum, în România.
2. Foarte multe persoane se infectează și dezvoltă o formă ușoară de boală. Dar nu toți pacienții care se infectează sunt la fel de puțin afectați. In continuare există sute de persoane internate la ATI și zilnic mor circa 100 de pacienți.
3. Cei mai mulți pacienți se tratează la domiciliu cu simptomatice. NOTĂ - nici un pacient altfel sănătos (înainte de COVID-19...), având o formă ușoară de boală, NU are nevoie de antibiotice pentru a se vindeca. De absolut nici un antibiotic, conform tuturor protocoalelor internaționale!”, notează medicul Mihai Craiu.
Potrivit acestuia, copiii pot să se infecteze oriunde.
”Inclusiv la școală. DACĂ nu se respectă normele de protecție și de testare, școlile se vor închide (unele...) din nou. Ele pot rămâne deschise doar prin efort comun al tuturor, nu doar al dascălilor.
5. Cea mai mare sursă de probleme în aceste zile o reprezintă contagiozitatea extrem de ridicată a Omicron. Și, ca să fie și mai complicat, a apărut și o submutație BA.2 care, deși nu pare a produce boală mai severă, este și mai contagioasă decât Omicron - https://www.reuters.com/.../omicron-subvariant-ba2.../
6. Contagiozitate foarte mare înseamnă extrem de mulți bolnavi ce au nevoie de atenție medicală, toți în același timp. Și asta va înrăutați calitatea serviciilor medicale atât pentru bolnavii cu boală COVID-19 cât, mai ales, pentru pacienții cu boli cronice fără COVID-19.7. Imensa majoritate a copiilor se vor vindeca ușor de boala acută. Unii dintre copii (in medie cate unul într-o școala mare cu 1000 de elevi) ar putea face complicații după boala acută - MIS-C/PIMS sau long-COVID/PACS.
8. Adolescenții vaccinați cu vaccinul Pfizer au o reducere cu 91% a riscului de MIS-C - vezi link jos
9. Toți pacienții cu MIS-C care au făcut forme foarte severe de boală aveau un anumit profil etnic și erau nevaccinați - https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7102e1.htm...10. Acoperirea vaccinală modestă la școlari ar putea fi asociată cu observația creșterii frecvenței MIS-C în unele zone din SUA, zilele acestea - https://www.kcra.com/.../uc-davis-health.../38977723”, adaugă medicul pediatru.
Soluția oferită de acesta este ”mască purtată corect, aerisire, evitat aglomerația, testare și vaccinare”, iar ”cei bolnavi cu orice boală acută trebuie să apeleze la medic!”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News