Medicul Amin Zahra, despre cel mai greu moment. ”Să anunţi o mamă că şi-a pierdut copilul şi să afli că sunt orfani după deces”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Spitalul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara trage un semnal de alarmă cu privire la decesele COVID-19 și le recomandă oamenilor, mai ales celor care sunt ”stâlpul casei”, să fie mai ”responsabili și să se protejeze”.

Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a vorbit pe pagina sa de Facebook despre cel mai greu moment din activitatea sa, acela în care este nevoit să anunțe decesul unei persoane. 

Recent, medicul a trebuit să anunțe decesul unei femei de 46 de ani, sunând-o pe mama acesteia. Femeia i-a spus la telefon că în acest fel doi copii au rămas orfani. 

”Un moment foarte greu pentru un medic este atunci când trebuie să anunțe un deces! Aseară a trebuit să anunț decesul unei doamne de 46 de ani, iar la numărul de contact era trecută mama! Momentul acesta devine și mai greu, atunci când trebuie să anunți o mamă că și-a pierdut copilul, iar mama să-mi spună, că acum au rămas doi copii orfani! Consider că atunci când ești stâlpul casei și încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil și să te protejezi! Pentru că doar așa având grijă de voi, puteți și voi la rândul vostru să aveți grijă de alții și astfel, veți putea trece peste această perioadă cât mai bine!”, a scris medicul Amin Zahra pe pagina sa de Facebook. 

Situație critică în România 

Până ieri, 24 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.561.928 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.123 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.323.707 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 148 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 44.679 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.10.2021 (10:00) – 24.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 389 de decese ( 201 bărbați și 188 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI: BILANȚ COVID, 25 octombrie 2021. Peste 9.000 de infectări noi în ultimele 24 de ore și peste 300 de decese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel