Medicii ruși au finalizat o operație pe cord deschis, deși spitalul în care se aflau ardea ca o torță / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Medicii au finalizat operația pe cord deschis, deși spitalul în care se aflau ardea ca o torță / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Medicii au finalizat operația pe cord deschis, deși spitalul în care se aflau ardea ca o torță / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un spital din orașul siberian Blagoveshchensk a luat foc chiar în timp ce medicii făceau o operație pe cord deschis.

O echipă de medici a finalizat cu succes o intervenție chirurgicală pe cord deschis într-un spital rus care a luat foc vineri, în timp ce pompierii se luptau cu flăcările din exterior, au declarat serviciile regionale de urgență. Clădirea cu acoperiș din lemn din orașul siberian Blagoveshchensk a luat foc și 60 de pacienți au fost evacuați în timp ce clădirea emana fum din acoperiș.

O echipă de medici nu a întrerupt operația pe cord deschis pe care o efectuau

"A trebuit să salvăm această persoană și am făcut totul", a declarat Valentin Filatov, șeful unității de chirurgie cardio, într-un interviu acordat televiziunii de stat. 

Filiala din regiunea Amur a ministerului de urgență a declarat că energia electrică pentru sala de operații a fost prevăzută cu un cablu separat, în timp ce pompierii s-au asigurat că fumul nu se răspândește în sala de operații. După intervenție, pacientul a fost evacuat din clădirea în flăcări într-un alt spital, a adăugat ministerul.

Autoritățile locale au promis că vor acorda beneficii medicilor care au continuat operațiunea și pompierilor care au stins incendiul, precizează GulfNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel