Data publicării:

Medicii de familie, revoltați pe tăierea bugetului. Sandra Alexiu: Este o lipsă de respect totală!

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Sandra Alexiu, preşedinte al Asociației Medicilor de Familie București, a făcut câteva declarații în cadrul conferinței de presă organizată de Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Informațiile despre bugetele alocate publicate în transparență decizională pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate i-au nemulțumit pe medicii de familie din întreaga țară.

Medicii de familie și cei din Ambulator vor avea veniturile diminuate cu circa 30 de procente. În plus creșterea salariului minim pe economie a determinat creșterea salariilor asistentelor și a personalului auxiliar, iar bugetul actual prezentat de CNAS nu mai poate asigura aceste creșteri salariale. 

Toate acestea corelate vor duce la o scădere a veniturilor medicilor de aproximativ 50%. 

„Îmi pare rău că a trebuit să ne vedem în condiții de război. Credeam că nu o să mai trăiesc să văd lucrul acesta, suntem de mai bine de 20 de ani în astfel de condiții și speram să nu mai vină ziua în care să discutăm despre proteste. Am mai trecut o dată prin stabilirea punctului, cu aproximativ 40% și s-a întâmplat tot de sărbători.

Discutăm de un alt moment în care această scădere a valorii de punct vine după trei luni în care veniturile noastre au fost furnizate parțial. Pentru octombrie, am primit la jumătate. În ceea ce am calculat pentru noiembrie, am primit 40%. Abia acum primim ce rămâne pentru noiembrie și abia acum am făcut facturile pentru decembrie și nu știm când le vom primi”, a zis medicul Sandra Alexiu, citată de DC Medical. Vedeți continuarea aici - https://www.dcmedical.ro/medicii-de-familie-revoltati-pe-taierea-bugetului-sandra-alexiu_648124.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel