Medicamentele pe care NU trebuie să le luați dacă urcați la volan
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Vederea este esențială la volan. Există multe aspecte externe care pot interfera cu aceasta, cum ar fi ploile abundente sau soarele prea puternic care bate în parbriz.

De asemenea, există unele medicamente care scad acuitatea vizuală în timp ce conduceți. De aceea, este important ca atunci când luați orice medicament să consultați medicul pentru a vedea dacă este posibil să mai conduceți mașina, în condiții de siguranță, în timpul tratamentului.

Nu toate medicamentele au același tip de efect sau nu toate medicamentele vă afectează vederea. Există anumite tipuri de medicamente care înrăutățesc vederea la volan și care sunt contraindicate dacă vreți să conduceți mașina. Printre acestea se numără antidepresivele. Acestea pot provoca o dilatare mare a pupilei și duc la o vedere adesea încețoșată. În aceeași categorie intră și antidepresivele, antialergicele sau antipsihoticele, informează 20min.es.

----

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Când dușul poate duce la grave probleme de sănătate

Dușul poate duce la probleme grave de sănătate.

Trebuie să aveți mare grijă atunci când faceți duș fierbinte sau dacă mergeți la saună. Chiar dacă aceste activități sunt relaxante și vă fac să vă simțiți bine, trebuie să aveți grijă deoarece căldura face ca venele să se dilate, în special cele care se află cât mai aproape de piele. Dacă aveți deja vene dilatate, problema se poate agrava și mai mult din cauza temperaturilor mari. Despre acest subiect a vorbit dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de CHIRURGIE VASCULARĂ, doctor în științe medicale, la DC News și DC Medical.

”Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a zis dr Sorin Băilă la DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel