Medicamente pentru bebeluși cu aditivi. Ce substanțe periculoase conțin?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O mare parte dintre nou-născuţii din Europa (66%) care au primit o serie de medicamente comune au fost expuşi la acţiunea unor aditivi potenţial periculoşi, potrivit unui studiu realizat recent în Estonia.

Studiul nu a analizat dacă bebeluşii au avut efectiv de suferit de pe urma acelor medicamente, ci doar dacă ei au fost expuşi la anumiţi excipienţi - substanţe inactive incluse în multe produse - care au fost asociaţi cu apariţia unor efecte secundare toxice la nou-născuţii trataţi, scrie Realitatea.net.

"Multe dintre ingredientele potenţial dăunătoare din medicamente sunt esenţiale pentru stabilitatea şi siguranţa acestora, de exemplu, pentru a face medicamentul să se dizolve sau să oprească bacteriile să se dezvolte", sau pot chiar să extindă durata de utilizare a acestora, a precizat coordonatorul studiului, Georgi Nellis, medic la Spitalul Universitar Tartu din Estonia.

Aditivii analizaţi au fost următorii: parabeni, polisorbat 80, propilen glicol, benzoaţi, zaharină, sorbitol, etanol şi clorură de benzalconiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel