Medicamente anti-obezitate sau intervenții chirurgicale recomandate acum pentru unii copii din SUA
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Medicamente anti-obezitate sau intervenții chirurgicale recomandate acum pentru unii copii din SUA
Foto: Pexels/Medicamente anti-obezitate sau intervenții chirurgicale recomandate acum pentru unii copii din SUA
Academia Americană de Pediatrie a publicat un ghid în care oferă informaţii vitale pentru copiii care suferă de obezitate.

Copiii care se luptă cu obezitatea ar trebui tratați devreme, inclusiv cu medicamente și intervenții chirurgicale, conform noilor ghiduri din SUA.

Primul ghid privind obezitatea infantilă în ultimii 15 ani a fost publicat luni de Academia Americană de Pediatrie.

Medicii avertizează că amânarea tratamentului pentru obezitate poate duce la probleme de sănătate pe tot parcursul vieții.

Aproape 15 milioane de tineri din SUA sunt considerați obezi.

Conform ghidurilor, schimbările comportamentale și ale stilului de viață ar trebui să fie abordarea de primă linie pentru combaterea obezității infantile, care este legată de probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2 și hipertensiunea arterială.

Copiii ar putea fi operaţi, conform ghidului

De asemenea, se sugerează pentru prima dată că medicamentele pot fi oferite copiilor de până la 12 ani și că o intervenție chirurgicală de slăbire poate fi făcută celor de până la 13 ani.

"Așteptarea nu funcționează", a declarat doctorul Ihuoma Eneli, coautor al noului ghid, pentru Associated Press. "Ceea ce vedem este o continuare a creșterii în greutate și probabilitatea ca aceștia să aibă (obezitate) la vârsta adultă".

Orientările încurajează medicii să privească obezitatea mai mult ca pe o boală biologică decât ca pe o problemă a stilului de viață, deoarece cercetările au arătat că genetica și hormonii pot avea un impact asupra greutății.

Ei promovează, de asemenea, o abordare holistică a tratamentului, în care medicamentele și intervențiile chirurgicale sunt oferite atunci când tratamentul comportamental intensiv, cum ar fi schimbările stilului de viață, nu funcționează.

Mai multe medicamente pentru pierderea în greutate sunt disponibile în SUA, inclusiv o injecție care se face săptămânal, recent aprobată de Wegovy, pentru copiii de 12 ani și care s-a dovedit că reduce indicele de masă corporală sau IMC la adolescenți cu 16% în medie.

Medicamentele se găsesc greu din cauza cererilor ridicate

Medicii spun că medicamentele ar putea fi dificil de găsit din cauza costului lor și a lipsei de acoperire de asigurare. Unele medicamente pentru pierderea în greutate au înregistrat, de asemenea, lipsuri în SUA din cauza cererii mari.

Ratele de obezitate infantilă din SUA au continuat să crească în ultimul deceniu și jumătate, de la 17% la 20%, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

SUA au o rată a obezității infantile mai mare în comparație cu restul Americii de Nord și Europa.

La nivel global, ratele de obezitate infantilă sunt în creștere.

Un studiu din 2016 de la Universitatea Syracuse din New York estimează că în lume erau 124 de milioane de copii și adolescenți cu obezitate în acel an, comparativ cu 11 milioane în 1975, notează BBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel