Medic din Cluj, cercetat pentru că a înscris în Registrul Vaccinărilor persoane care nu s-au imunizat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medic din Cluj, cercetat pentru că a înscris în Registrul Vaccinărilor persoane care nu s-au imunizat / Foto: Pixabay
Medic din Cluj, cercetat pentru că a înscris în Registrul Vaccinărilor persoane care nu s-au imunizat / Foto: Pixabay
Un medic din Cluj este cercetat de polițiști pentru că a înscris în Registrul Vaccinărilor persoane care nu s-au imunizat.

Un medic din Cluj este cercetat de poliție după ce eliberat mai multe certificate de vaccinare și a înscris persoanele respective în Registrul Vaccinărilor, deși acestea nu s-au imunizat împotriva COVID-19, transmite Realitatea Plus. Se pare că autoritățile au intrat la bănuieli atunci când au observat că existau mai multe doze de vaccin decât certificate de vaccinare eliberate.

În urma cercetărilor, s-a constatat că medicul a accesat Registrul Vaccinărilor și a eliberat mai multe adeverințe care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului unor persoane care nu au fost vreodată imunizate cu acest ser. Cercetările în acest caz continuă, iar oamenii legii urmează să stabilească câte astfel de adeverințe false au fost eliberate.

Caz similar și la Bacău

Este anchetă și la DSP Arad după ce un bărbat a prezentat la sosirea în țară un certificat de vaccinare, deşi nu a fost imunizat niciodată. Datele acestuia se regăsesc în Registrul Naţional de Vaccinare, ceea ce sugerează o fraudare chiar cu ajutorul unor persoane care au acces la sistemul național, scrie Realitatea.net. 

Poliţiştii de frontieră arădeni au devenit suspicioși în momentul în care bărbatul, întors din Olanda, a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand un certificat digital al UE pentru atestarea vaccinării anti-COVID-19, dar din propriile declarații, la data înscrisă în document nu se afla în țară. Cu toate acestea, datele bărbatului au fost găsite datele introduse în sistemul naţional, prin intermediul unui centru de vaccinare din Bacău.

Percheziții în Alba

Totodată, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează joi dimineața două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic, scrie Alba24.ro.  Acestea ar fi accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid-19. 

Potrivit IPJ Alba, din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă. O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel