Data publicării:

Medic de 46 de ani din Dorohoi, mort în urma unui infarct. Colegii spun că din cauza suprasolicitării la muncă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un caz tragic s-a petrecut vineri, 7 ianuarie 2022, la Dorohoi. Un medic în vârstă de doar 46 de ani a murit la scurt timp după ce s-a întors de la serviciu.

Şeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat, vineri, după ce s-a întors de la serviciu, moartea acestuia, la vârsta de 46 de ani, fiind pusă pe seama suprasolicitării profesionale.

Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat, pentru Agerpres, că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.

"Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă", a afirmat Andrieş.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, din cauza activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19.

"Sigur că este vorba de suprasolicitare", a subliniat Adăscăliţei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea "Medicină generală". El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească, scrie Agerpres. 

Hotărârea CNSU nr. 2 din 7 ianuarie 2022 

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat vineri o hotărâre privind procedura de aprobare a listei cu încadrarea ţărilor/teritoriilor în zonele de risc epidemiologic, criteriile pe baza cărora se stabileşte încadrarea acestora, regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, precum şi aprobarea listei cu încadrarea ţărilor/teritoriilor în zonele de risc epidemiologic.

Principalele modificări aduse prin Hotărârea CNSU nr. 2/2022 sunt:

* Reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile;

* Reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile;

* Introducerea măsurii carantinei cu privire la contacţii direcţi ai persoanelor confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 cu duratele de 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, respectiv 10 zile pentru persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile;

* Introducerea excepţiei de la carantină pentru personalul navigant maritim român şi personalul care lucrează pe platformele fixe şi mobile de extracţie petrol şi gaze în zona exclusivă economică a României;

* Reducerea duratei carantinei instituite prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi aplicarea termenelor din Hotărârea nr. 2/2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel