Data publicării:

Meciul Simona Halep – Emma Răducanu se amână. Marta Kostyuk e în semifinale

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sport
WhatsApp
Emma Răducanu, campioana de la US Open, aștepta un eventual duel cu Simona Halep.

Ultimul sfert de finală de pe tabloul principal al turneului de tenis feminin Transylvania Open a programat întâlnirea dintre britanica Emma Răducanu (23 WTA) și ucraineanca Marta Kostyuk (55 WTA). Răducanu a fost de nerecunoscut, cedând victoria cu un joc mult sub ceea ce a arătat în ultima vreme.

Marta Kostyuk nu a jucat mult mai bine, însă a făcut mult mai puține greșeli neforțate, față de britanică. Răducanu a suferit mult la serviciu, unde a avut 7 duble greșeli, dar și la retur, părând a fi grăbită să încheie fiecare minge cât mai repede posibil.

Koshtyuk a primit multe cadouri de la Răducanu, notează Mediafax, sub forma erorilor neforțate, la care ucraineana a răspuns cu un joc cu lovituri mai agresive și mai hotărâte.

În cele din urmă, Kostyuk s-a impus cu 6-2, 6-1, după numai 57 de minute de joc, și o va întâlni în semifinală, sâmbătă, de la ora 17.00, pe Simona Halep, singura sportivă din România rămasă în competiție la Cluj Napoca. Pentru Koshtyuk aceasta este cea de a treia calificare într-o semifinală în acest sezon.

Victorie ușoară pentru Simona Halep

Amintim că Simona Halep (18 WTA) s-a calificat mai departe, trecând categoric, în sferturile de finală, de Jaqueline Cristian (105 WTA).

Confruntarea dintre cele două sportive din România a fost adjudecată fără emoții de fostul număr 1 mondial, Simona Halep, care a învins-o pe „Contesa Dracula” Cristian, cu un incontestabil 6-1, 6-1.

Simona Halep nu a arătat nici un moment de slăbiciune, în ciuda problemelor avute cu o zi înainte la spate.

La interviul de la finalul meciului, Simona Halep a declarat: „Am dat tot ce am putut azi și sunt foarte bucuroasă că am putut câștiga și ajunge în semifinale la Cluj. E o bucurie să joc semifinala aici, unde presiunea terenului propriu e mai mare, dar e și mai motivatoare.

Am făcut tot ce am putut, mi-am tratat spatele ieri și în această dimineață, mă simt mai bine și mă bucur că am putut câștiga. Azi a fost mult mai bine, am încercat să uit de asta și să mă bucur. Sunt foarte mândră de performanța mea.

M-am simțit mult mai bine, dar sunt obișnuită cu aceste dureri (la spate, n.r.), dar azi am uitat de ele, pentru că am învățat să le administrez. Jaqueline e o jucătoare tânără și puternică și are un viitor frumos înainte.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel