Mecanismul de protecție civilă, activat. Anticorpi monoclonali neutralizanți pentru 40.000 bolnavi COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
România ar putea primi noi tranșe de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru pacienții cu coronavirus. 

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat în această dimineață Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanți a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19. 

 “Există promisiuni de sprijin și din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate despre intenția noastră de activare a mecanismului de protecție civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienților noștri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Pentru cine sunt folosite tratamentele

În contextul actual al valului 4 al pandemiei de COVID-19 este necesară asigurarea accesului bolnavilor COVID-19 cu forme ușoare și medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanți.

Reamintim că, marți seară a fost primită o donație de  5206 fiole de anticorpi din partea statului italian,  ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco.

Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Imbri, adevărul despre anticorpii monoclonali. ”Vaccinul te scapă de SICRIU!”

"Am ascultat niște comentarii... haideți să terminăm, ăștia care nu pricepem nimic despre medicină! Asta nu înseamnă că-i jignesc, dar nu au pregătirea necesară să înțeleagă. Haideți să nu vehiculăm zvonuri de genul: "primim acum ajutor în anticorpi monoclonali și dintr-o dată eliberăm paturile ocupate de bolnavii grav". Nu este adevărat! Tratamentul nu anticorpi monoclonali se face mai mult preventiv, se face la formele ușoare de boală, nici într-un caz la ce avem noi acum, că noi gemem de cazuri grele! Nu privim lucrurile ca și cum salvarea vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii în cantitățile în care noi suntem dispuși să furnizăm!", a declarat Emilian Imbri în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel