Mecanismul de protecție civilă, activat. Anticorpi monoclonali neutralizanți pentru 40.000 bolnavi COVID-19
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 15 oct, 12:14
WhatsApp
Foto: Pixabay
România ar putea primi noi tranșe de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru pacienții cu coronavirus. 

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat în această dimineață Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanți a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19. 

 “Există promisiuni de sprijin și din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate despre intenția noastră de activare a mecanismului de protecție civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienților noștri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Pentru cine sunt folosite tratamentele

În contextul actual al valului 4 al pandemiei de COVID-19 este necesară asigurarea accesului bolnavilor COVID-19 cu forme ușoare și medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanți.

Reamintim că, marți seară a fost primită o donație de  5206 fiole de anticorpi din partea statului italian,  ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco.

G Ad:

Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Imbri, adevărul despre anticorpii monoclonali. ”Vaccinul te scapă de SICRIU!”

"Am ascultat niște comentarii... haideți să terminăm, ăștia care nu pricepem nimic despre medicină! Asta nu înseamnă că-i jignesc, dar nu au pregătirea necesară să înțeleagă. Haideți să nu vehiculăm zvonuri de genul: "primim acum ajutor în anticorpi monoclonali și dintr-o dată eliberăm paturile ocupate de bolnavii grav". Nu este adevărat! Tratamentul nu anticorpi monoclonali se face mai mult preventiv, se face la formele ușoare de boală, nici într-un caz la ce avem noi acum, că noi gemem de cazuri grele! Nu privim lucrurile ca și cum salvarea vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii în cantitățile în care noi suntem dispuși să furnizăm!", a declarat Emilian Imbri în direct la B1 TV.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro