Urmărește emisiunea live
Mecanicii de locomotivă, alături de sindicaliștii de la Metrorex. Cer Guvernului să își ia în serios rolul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oamenii trebuie puși înaintea intereselor politicianiste, spun sindicaliștii de la Federația Mecanicilor de Locomotivă din România, care sunt de acord cu greva de la Metrorex, și cer Guvernului să își ia în serios rolul.

Federația Mecanicilor de Locomotivă din România a transmis că este alături de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), care a declanșat greva la metrou, vineri dimineață.

„Măsura prin care se încearcă diminuarea salariilor lucrătorilor din Metrorex este în contradicție cu legea, în condițiile în care există un contract colectiv de muncă agreat și semnat de partenerii sociali și este inadmisibil să se facă presiuni asupra salariaților pentru a fi de acord cu diminuarea drepturilor care li se cuvin”, spun cei de la Federația Mecanicilor de Locomotivă.

Aceștia cer Guvernului și Ministerului Transporturilor, reprezentat de ministrul Cătălin Drulă, să își ia în serios rolurile, să respecte legea și să promoveze un dialog social constructiv îndreptat către îmbunătățirea condițiilor în care își desfășoară activitatea salariații din Metrorex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel