Mbappe poate pleca liber de contract de la PSG, în 2024
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Mbappe poate pleca liber de contract de la PSG, în 2024 - Foto Agerpres
Mbappe poate pleca liber de contract de la PSG, în 2024 - Foto Agerpres
Starul francez Kylian Mbappe, aflat în centrul unei adevărate "telenovele" în această vară, când a optat pentru prelungirea contractului cu Paris Saint-Germain, în locul unui transfer în Primera Division, la Real Madrid, poate pleca liber de la clubul din capitala Franţei în 2024, dezvăluie L'Equipe.

Conform publicaţiei sportive din Hexagon, Mbappe a semnat un contract pe doi ani cu PSG, cu opţiune pentru un sezon suplimentar, şi nu un acord pe trei ani, valabil până la 30 iunie 2025, aşa cum s-a anunţat iniţial.

În aceste condiţii, PSG îl poate pierde gratis pe Mbappe în vara lui 2024, în cazul în care campionul mondial nu îşi va da acordul pentru a mai juca un an suplimentar pe Parc des Princes. Conducătorii clubului parizian ar putea fi nevoiţi, astfel, să-l vândă pe Mbappe la finalul acestui sezon, pentru a nu risca să-l piardă gratis în 2024, o situaţie cu care s-au confruntat şi în această vară, când jucătorul a acceptat în final să rămână la PSG după ce patronii din Qatar au băgat adânc mâna în buzunar pentru a-l convinge să semneze prelungirea contractului.

Kylian Mbappe traversează o formă foarte bună în acest debut de sezon, cu 9 goluri marcate în şapte partide disputate.

Mbappe, cel mai bun marcator al secolului în Ligue 1

Atacantul francez Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) a devenit cel mai bun marcator al secolului XXI în campionatul de fotbal al Franţei, graţie triplei pe care a reuşit-o duminică seară, pe terenul formaţiei Lille OSC (scor 7-1).

Mbappe a ajuns la un total de 139 de goluri (16 în tricoul fostei sale formaţii, AS Monaco, şi 123 pentru PSG), depăşindu-l astfel pe uruguayanul Edinson Cavani, care a înscris 138 de goluri în perioada petrecută la Paris Saint-Germain (2013-2020).

Starul francez s-a apropiat totodată la doar 16 reuşite de recordul de goluri în toate competiţiile deţinut de Cavani la clubul din capitala Franţei (200), transmite site-ul Ligue1.fr., conform Agerpres.

Iată cum se prezintă clasamentul celor mai buni marcatori din Ligue 1 de la începutul acestui secol:

1. Kylian Mbappe 139 goluri

2. Edinson Cavani 138

3. Pedro Miguel Pauleta 130

4. Wissam Ben Yedder 126

5. Bafétimbi Gomis 122

6. Zlatan Ibrahimovic 113

7. Jimmy Briand 102

8. André-Pierre Gignac 102

9. Alexandre Lacazette 102

10. Mamadou Niang 100

11. Dimitri Payet 99

12. Djibril Cisse 93

13. Mevlüt Erdinc 92

14. Kevin Gameiro 88

15. Florian Thauvin 86.

Mbappe a marcat cel mai rapid gol din ultimii 30 de ani în campionatul Franţei

Internaţionalul francez Kylian Mbappe a înscris cel mai rapid gol din ultimii 30 de ani în campionatul Franţei,  în cursul victoriei fără drept de apel obţinută de Paris Saint-Germain pe terenul formaţiei Lille OSC (scor 7-1), în cadrul etapei a treia din Ligue 1.

Şeptarul lui PSG a egalat astfel performanţa reuşită de Michel Rio în februarie 1992, în cursul unui meci între formaţiile Caen şi Cannes.

Kylian Mbappe a mai punctat de două ori în finalul meciului de la Lille (66, 87), celelalte goluri ale parizienilor fiind marcat de Lionel Messi (27), Archaf Hakimi (39), şi Neymar, autorul unei duble în minutele 43 şi 52. Pentru gazde a punctat Jonathan Bamba (54).

Aceasta este a treia victorie consecutivă obţinută de PSG de la debutul sezonului, echipa antrenată de Christope Galtier fiind lider solitar al clasamentului, cu maximum de puncte (9). Pe locurile următoare, la egalitate de puncte (7), se află RC Lens şi Olympique Marseille.

În aceeași etapă, românul Rareş Ilie (ex-Rapid) a fost rezervă la OGC Nice în cursul meciului pierdut la limită de echipa sa pe terenul formaţiei Clermont Foot (0-1).

Probleme în paradisul PSG (VIDEO): Mbappe s-a supărat că un coleg i-a pasat lui Messi și a refuzat să mai alerge

PSG a făcut spectacol, iar Neymar și Kylian Mbappe au fost cei mai buni jucători, în victoria de acasă 5-2 cu Montpellier.

Digi Sport scrie însă că în ciuda victoriei, există încă niște disensiuni între starurile trupei conduse de Christophe Galtier, problemă care a fost și în sezonul trecut și a contribuit la eșecul din Champions League, pe Santiago Bernabeu, contra celor de la Real Madrid.

Acum, în timpul partidei cu Montpellier, la un contraatac purtat de gazde, prin Vitinha, lusitanul a ales să-i paseze lui Leo Messi în partea dreaptă și nu lui Kylian Mbappe, care se demarcase în banda stângă. 

Asta a atras nemulțumirea atacantului din Hexagon, care a refuzat să mai alerge și să mai participe la fază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel