Mbappe, marele absent în meciul cu Olanda. Accidentarea îl ține pe bancă pe căpitanul Franței
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Kylian Mbappe s-a ales cu o fractură nazală, care îl va ține pe banca de rezerve în următorul meci al Franței, în faza grupelor la EURO 2024.

Căpitanul naționalei Franței, Kylian Mbappe, nu va juca în următorul meci din faza grupelor Campionatului European de fotbal EURO 2024, cel de vineri cu reprezentativa Olandei, scrie L'Equipe, notează Agerpres.

Motivul absenței  lui Mbappe are legătură cu fractura nazală, accidentare pe care acesta a suferit-o în meciul de luni, disputat cu selecționata Austriei, partidă încheiată cu scorul de 1-0 pentru ”les Blues”, în urma unui autogol al austriecilor.

Federația franceză de fotbal (FFF) a anunțat anterior că Mbappe nu va fi operat în perioada imediat următoare și va evolua cu o mască pe față la revenirea sa în competiție.

Potrivit L'Equipe, stafful tehnic al naționalei Franței a decis ca Mbappe să nu fie folosit în întâlnirea cu Olanda.

Această decizie a fost luată având în vedere intensitatea traumatismului, termenul necesar pentru fabricarea unei măști și perioada de care jucătorul va avea nevoie pentru a se obișnui cu ea.

Se pune întrebarea dacă Mbappe va putea juca în meciul cu Polonia, ultimul din faza grupelor, pe 25 iunie, la Dortmund. Dacă ”les Bleus” vor obține deja calificarea înaintea acestei partide, este posibil ca stafful tehnic să fie tentat să-l menajeze pe atacant.

”Mbappe a suferit o fractură la nas”, a confirmat FFF în noaptea de luni spre marți. ”Kylian Mbappe a revenit în cantonamentul echipei Franței și va urma un tratament în zilele următoare, fără a fi supus imediat unei intervenții chirurgicale. Se va realiza o mască în așa fel încât să-i permită numărului 10 al echipei Franței să ia în considerare reluarea competiției după o perioadă dedicată tratamentului”, a precizat FFF într-un comunicat.

După primele meciuri din Grupa D, Olanda se află pe primul loc, cu 3 puncte, în urma victoriei cu Polonia, scor 2-1, secondată de Franța, cu 3 puncte, după succesul cu Austria, scor 1-0, în timp ce Polonia se află pe locul 3, cu -1 la golaveraj, iar Austria, pe locul 4.

Citește și: România, pe primul loc în Grupa E, după rezultatul surpriză dintre Belgia și Slovacia / Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel