Mbappe, emoționat la prezentarea pe Bernabeu: „De mic copil, am știut că destinul meu era să joc pentru Real Madrid"
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Atacantul francez Kylian Mbappe a declarat marți că era atât de convins că va juca pentru Real Madrid încât a început să ia lecții de spaniolă încă din școală, notează Reuters.

"De mic copil, am știut că destinul meu era să joc pentru Real Madrid", a spus Mbappe pe stadionul Bernabeu, plin de fani care purtau tricouri cu numele său.

Câștigătorul Cupei Mondiale din 2018 a sosit la conferința de presă ținând în mână un model al stadionului Bernabeu, pe care a spus că l-a primit când avea doar opt ani.

A surprins jurnaliștii vorbind o spaniolă aproape impecabilă, explicând că a început să învețe limba în școală și a continuat să o practice cu antrenori vorbitori de spaniolă precum Luis Enrique și Mauricio Pochettino la Paris St Germain, știind că într-o zi va avea nevoie să vorbească fluent la clubul său de vis.

"Nu eram cel mai bun la școală, dar aveam acest vis de a juca pentru Real Madrid și știam că vorbitul limbii mă va ajuta să mă adaptez", a spus el.

Real Madrid a anunțat în iunie că Mbappe se va alătura echipei din LaLiga ca jucător liber, semnând un contract pe cinci ani, punând astfel capăt unei saga de transferuri care a durat câțiva ani.

Clubul l-a curtate pe Mbappe în trecut, dar nu a reușit să-l aducă, acesta semnând o prelungire a contractului cu PSG în mai 2022, când oferta clubului spaniol a fost respinsă.

Mbappe a fost întâmpinat pe scenă la ceremonia de dezvăluire de compatriotul și fostul jucător și antrenor al Real Madrid, Zinedine Zidane, care în 2012 l-a invitat pe Mbappe să viziteze clubul când avea 13 ani, o vizită pe care a descris-o ca fiind un moment important în viața sa.

Atacantul a câștigat șase titluri de Ligue 1, patru Cupe ale Franței și a devenit cel mai bun marcator din istoria PSG, cu 256 de goluri în șapte ani la Paris, dar nu a reușit să câștige Liga Campionilor sau Balonul de Aur.

Mbappe a ajuns în semifinalele Campionatului European cu Franța după ce și-a fracturat nasul în primul meci împotriva Austriei.

El a spus că va discuta cu echipa medicală a Real Madrid și cu antrenorul Carlo Ancelotti înainte de a decide dacă va suferi o intervenție chirurgicală.

Mbappe, în vârstă de 25 de ani, se alătură unei echipe madrilene deja plină de staruri precum Vinicius Jr. și Jude Bellingham, fiind condusă de Ancelotti, cel mai de succes antrenor din istoria Ligii Campionilor, cu cinci titluri.

Mbappe a jucat adesea ca atacant pe partea stângă pentru club și țară, aceeași poziție preferată de Vinicius, dar nu a anticipat nicio luptă pentru poziții.

"Pot juca în toate cele trei poziții din atac. Unde voi juca nu contează pentru mine", a spus el. "Sosesc (la club) și trebuie să mă adaptez echipei."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel