Data publicării:

Mazambicul a organizat puncte de control la frontiera cu Malawi

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Autorităţile din Mozambic au organizat sâmbătă puncte de control de-a lungul frontierei cu Malawi pentru a preveni răspândirea cazurilor de Ebola, epidemie ce a reapărut în RD Congo, conform unui anunţ al Ministerului Sănătăţii de la Maputo, transmite AFP.

Punctele de control au fost deschise în districtele Milange şi Morrumbala (provincia Zambezi) şi urmează să se deschidă şi în alte provincii din Mozambic aflate la frontiera cu Malawi.

"Deschiderea de puncte pentru depistarea Ebola corespunde unor directive ale Ministerului Sănătăţii şi ale OMS pentru împiedicarea răspândirii febrei hemoragice şi în alte ţări", conform declaraţiilor unui oficial din minister.

În Mozambic nu a fost încă semnalat niciun caz de Ebola. Aceste măsuri au fost luate deşi nici Mozambicul şi nici Malawi nu au graniţă directă cu RD Congo. Ţările vecine cu RD Congo se află deja în stare de alertă după ce, în luna iulie, epidemia de Ebola a fost caracterizată de OMS drept o stare de urgenţă sanitară mondială.

"Punctele de control au fost deschise pentru a identifica persoanele care intră în Mozambic şi au febră sau care au intrat în contact cu cineva din RD Congo. Aceste puncte de control ne vor permite să determinăm care sunt riscurile cu care ne confruntăm", a adăugat oficialul citat. Obiectivul autorităţilor din Mozambic este de a preveni, detecta din timp şi trata orice eventual caz de Ebola care ar putea să apară în această ţară.

Epidemia de Ebola a izbucnit în estul RD Congo (în provinciile nordice Kivu şi Ituri) în august 2018 şi s-a soldat cu 1.823 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel