Materialele de promovare ale partidelor politice, ilegale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Partidele politice și-au anunțat deja candidații pentru alegerile locale la Primăria Generală a Capitalei, la primăriile de sector, precum și la cele din întreaga țară.

Se pare că startul campaniei electorale a fost furat de către majoritatea partidelor politice prin promovarea la limita legii sau prin încălcarea acesteia a candidaților propuși pentru funcția de primar, arată o analiză a Asociației pentru Implementarea Democrației (AID), efectuată la nivelul Municipiului București.

AID solicită Autorității Electorale Permanente efectuarea de verificări și retragerea materialeleor promoționale de către candidați.

Aceste materiale promoționale nu conțin cuvintele “Votați” sau „Susțineți” persoanele deja nominalizate de partide pentru aceste funcții, însă conțin mesaje asemănătoare și este evidentă promovarea electorală prin acestea.

În vederea constatării legalității acestor activități ale partidelor politice și/sau candidaților anunțați, solicităm Autorității Electorale Permanente (AEP) să efectueze verificări nu doar în litera legii, ci și în spiritul acesteia.

De asemenea, AID solicită tuturor partidelor politice, care încearcă “să fure” startul, să respecte competiția electorală și regulile acesteia.

În viziunea Asociației pentru Implementarea Democrației subterfugiile utilizate de candidați în scopul eludării legii trebuie sancționate de către instituțiile competente.

Odată anunțat candidatul pentru funcția de primar, orice acțiune de promovare a imaginii personale în raport cu comunitatea reprezintă o activitate de natură electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel