Data actualizării:
Data publicării:

Măsurile fiscale discutate în Guvern, respinse de reprezentanţii profesiilor liberale. "Practic dublează sarcina fiscală"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Reprezentanţii profesiilor liberale din România resping dublarea sarcinii fiscale, la care spun ei că s-ar ajunge dacă vor fi implementate măsurile discutate în Guvern. 

"Profesiile liberale privesc cu îngrijorare informațiile apărute în spațiul public cu privire la intențiile Guvernului de a modifica Codul Fiscal și își exprimă public opoziția faţă de orice majorare de impozite, taxe sau contribuții care le afectează, precum și faţă de orice modificare a regimului deductibilităților.

Poziția Uniunii Profesiilor Liberale din România a fost reiterată în întâlnirea pe care reprezentanţii profesiilor au avut-o astăzi, 2 august 2023, cu dl Marcel-Ioan Boloş, ministrul Finanțelor Publice, relativ la informațiile publice în legătură cu proiectul de Ordonanța de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale.

Eliminarea plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și preconizata introducere a plății în sistem real la întregul venit, fără plafon - care practic dublează sarcina fiscală, precum și eliminarea deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, sunt măsuri care descurajează profesiile liberale, cu consecințe asupra calității serviciilor oferite si costurilor acestora.

Ministrul Finanțelor Publice şi-a manifestat întreaga deschidere faţă de argumentele UPLR, opinând pentru stabilirea unui plafon rezonabil la contribuția de asigurări sociale de sănătate. Propunerile UPRL vor fi înaintate Guvernului şi Ministerului Finanțelor în cursul acestei săptămâni", transmite Uniunea Profesiilor Liberale din România.

Economistul Iancu Guda a analizat măsurile fiscale discutate în Guvern şi a tras o concluzie dură. "Dezastru", spune Iancu Guda, care afirmă că România devine o ţară de salariaţă suprataxaţi. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Cu toate astea, ministrul Marcel Boloş a anunţat miercuri că draftul de OUG apărut în spaţiul public este total neadevărat. 

"Am văzut ieri, din păcate, şi regret nespus că din Ministerul Finanţelor Publice a apărut un proiect de ordonanţă de urgenţă total neadevărat. Nu este ultima formă. Cine se ocupă cu asemenea măgării a dat în sectorul public un proiect de ordonanţă de urgenţă neactualizat. Deciziile în ceea ce priveşte veniturile nu sunt definitivate încă, ele sunt la nivelul coaliţiei. Dacă m-aş pune pe mine astăzi să vă dau răspunsuri la această problemă legată de venituri, mi-aş face un mare rău, m-aş decredibiliza complet, nu eu le decid", a spus Marcel Boloş. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel