Data actualizării:
Data publicării:

Măsurile asiguratorii pe terenurile lui Popoviciu din Băneasa au ”încetat de drept”, a decis instanța/ Ultimă oră!

Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Se ridică sechestrul pe terenurile lui Puiu Popoviciu din Băneasa. 

”Solutia pe scurt: încheierea din 4.01.2024 - Constată încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa din 23.08.2012 emisă în dosarul de urmărire penală nr. 206/P/2006 faţă de persoanele responsabile civilmente Băneasa Investments SA, respectiv Băneasa Business & Technology Park SA. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru persoanele responsabile civilmente. Pronunţată în şedinţă publică, azi 04.01.2024” arată decizia instanței. 

În 2023, Puiu Popoviciu a reușit anularea în instanță a două Hotărâri de Guvern ale căror norme prevedeau că terenurile Universității Agronomice fac parte din domeniul public al statului.

Amintim că Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că terenurile pe care se află IKEA și Ambasada SUA ar fi fost luate prin fraudă. S-a refugiat în Londra. Executarea sentinței a fost suspendată în mai 2023, iar în iulie 2023 justiția din Marea Britanie a respins extrădarea sa, definitiv. 

Puiu Popoviciu ar fi fost consiliat în apărare de nume puternice din SUA, precum Hunter Biden, fiul președintelui american, Louis Freeh, fost șef al FBI, și Rudy Giuliani, avocat al lui Donald Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel