Măşti chirurgicale pentru statui. Presa internaţională reacţionează: ÎNCETAŢI!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Statuile din toată lumea poartă acum măşti chirurgicale, într-un experiment ce are ca scop atragerea atenţiei asupra impactului pe care îl are pandemia de coronavirus asupra culturii. Cu toate astea, presa internaţională reacţionează şi le cere activiştilor să se oprească. 

"Oricât de vitală ar fi creatitatea, trebuie să o spunem direct. Atunci când este o nevoie urgentă de astfel de măşti peste tot în lume, punerea lor pe statui este zeflemitoare şi adaugă o notă de confuzie acolo unde ar trebui să fie certitudini.", a scris Helen Holmes, editorialist la observer.com. 

"Ceea ce ştim este că fiecare mască este preţioasă şi ar trebui să ajungă direct la profesioniştii care au nevoie. Mă refer aici la medicii şi asistentele din prima linie, precum şi la pacienţi şi la orice altă persoană al cărei job presupune interacţiunea cu publicul. Punerea măştilor pe statui, e drept, nu limitează semnificativ numărul celor care ajung la medici, dar este o atitudine de care publicul nu are nevoie acum. Când oamenii sunt speriaţi din cauza lipsei echipamentelor de protecţie pentru ei şi pentru cei dragi, nu este nevoie de încercări de artă publică. Arta este necesară, dar nu în acest fel!", a mai scris editorialista. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel