MASS, cu Ofelia Popii și Mihaela Trofimov, premieră la Sibiu. Spectacol în coproducție TNRS-Unteatru
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Spectacolul „MASS”, o coproducție TNRS – UNTEATRU, are avanpremiera în 8 septembrie, ora 19:00, iar premiera în 9 septembrie, ora 19:00, în Sibiu. 

„MASS”, de  Fran Kranz, regia Andrei și Andreea Grosu, îi are în distribuție pe Ofelia Popii, Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki și Marius Turdeanu, iar scenografia este semnată de Vladimir Turturica.

Textul e o atentă examinare a durerii, a furiei și a acceptarii.  Două familii care încearcă să se ierte și să meargă mai departe. Se caută vinovați, se caută povești justificatoare pentru destinul lor, se caută răspunsuri. Își îndreaptă degete arătătoare către cel din față pentru a se putea elibera de povara vinovăției. O masă, patru scaune. Un loc de întâlnire pentru cei patru care au fost lăsați în urmă. O elegie pentru cei mai singuri oameni de pe pământ.

„Acest spectacol este o fericită colaborare între TNRS și UNTEATRU, alături de regizorii Andrei și Andreea Grosu, care au cucerit publicul sibian cu minunatele producții realizate pentru scena noastră. Distribuția reunește actori ai celor două teatre. De la UNTEATRU îi avem pe  Mihaela Trofimov și Richard Bovnoczki, prezenți în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, în Domnișoara Iulia, unul dintre cele mai căutate spectacole românești ale ediției din acest an. Din partea TNRS, distribuția este completată de îndrăgiții actori Ofelia Popii și Marius Turdeanu. Ne dorim ca această coproducție, care deschide seria spectacolelor din toamnă, să fie o nouă șansă de a ne bucura de teatru și de a celebra frumusețea de pretutindeni”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS.

„MASS” va avea avanpremiera în 8 septembrie, ora 19:00, iar premiera în 9 septembrie, ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA UniCredit, str. Triajului, nr 1-3, Sala Lulu.

Sibiu, 14% din buget pentru Cultură. Caz unic în lume

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, a vorbit despre faptul că orașul Sibiu este  un caz unic în lume, alocând 14% pentru cultură.

„Când am fost în fața primarilor din alte orașe, prima mea întrebare a fost: Care este bugetul vostru pentru cultură? De cele mai multe ori, răspunsul a fost, la fel ca în România, domnule ministru al Culturii, bucuros fiind de prezența dumneavoastră aici, a fost 0 virgulă ceva... Cel mai mare procent a fost 4,9%, în Wrocław, Polonia. Primarul va fi aici și am să vi-l prezint, deoarece este un exemplu pentru programul public-privat pe care îl facem pentru noua clădire a teatrului.

În prezent, Sibiu alocă 14% din buget pentru cultură. Este unic în lume, iar înapoi se întoarce 81%, datorită viziunii pe care o avem în cultură. Este o mare demonstrație a faptului că putem avea creștere economică prin cultură. Suntem la cea de-a 29 ediție și avem 801 evenimente în zece zile, în 80 de locuri diferite și 3.500 de artiști veniți din 75 de țări diferite. De asemenea, ne așteptăm la 70.000 de spectatori pe zi în orașul care nu are mai mult de 165.000 de locuitori. E ceva unic în lume!”, a spus Constantin Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel