"Maşinile Bucureştilor-Interbelicele Oraşului" - Expoziţie eveniment la Palatul Elisabeta
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Palatul Elisabeta.  Foto: Crișan Andreescu
Palatul Elisabeta. Foto: Crișan Andreescu
Expoziţie auto la Palatul Elisabeta din Bucureşti. 

Asociaţia Casa Majestăţii Sale şi Retromobil Club România, filiala Bucureşti, vă invită la Palatul Elisabeta, joi, 28 octombrie 2021, la ora 10, la inaugurarea expoziţiei-eveniment "Maşinile Bucureştilor-Interbelicele Oraşului".

Cu ocazia aniversării centenarului naşterii Regelui Mihai I şi împlinirii a 121 de ani de automobilism bucureştean, vor fi prezentate publicului automobile marcante pentru anii 1930-1940, o perioadă de emancipare şi de avans tehnologic. Vor fi expuse în perimetrul din faţa Palatului Elisabeta următoarele autoturisme: Buick Special 40, Jeep C2J, Wanderer, Ford 1931, Plymouth, Dodge, Roadster.

Cu aceeaşi ocazie, Expoziţia Regală Palatul Elisabeta îşi va deschide din nou porţile pentru vizitatori. Automobilele istorice vor putea fi văzute de vizitatori până la ora 16.

De asemenea, vizitatorii care vor trece pragul Palatului Elisaveta vor putea vedea Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol şi Elisabeta, Biroul Majestăţii Sale, Salonul Alb, Sala Regilor, Scările de Marmură şi Sufrageria Mare. Va putea fi vizitată grădina palatului, la finalul turului.

În mod excepţional, Palatul Elisabeta va continua să fie deschis în fiecare zi a săptămânii, până luni 8 noiembrie 2021, între orele 10.00-13.00 şi 14.00-17.00.

Accesul la Palatul Elisabeta va fi permis doar în baza unuia din următoarele documente:

- Certificat european COVID-19 din care să reiasă că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19.

- Certificat european COVID-19 din care să reiasă că persoana a trecut prin boală şi se află între ziua a 15-a şi a 180-a ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, informează Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Spaţiile Istorice de la MNAR - deschise la 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I; vizitatori - cu precădere de vârsta a treia

Câteva sute de persoane au trecut, luni, pragul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) pentru a poposi pentru câteva clipe în Spaţiile Istorice ale Palatului Regal, deschise spre vizitare la aniversarea a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I.

Accesul în muzeu s-a desfăşurat potrivit noilor reglementări sanitare.

Publicul, divers, dar format în special din persoane de vârsta a treia, a putut vizita Sufrageria Regală, Scara Voievozilor, Sala Tronului, precum şi expoziţia "Fragmente de memorie - Portrete Regale", mai multe opere de artă înfăţişându-l pe Regele Mihai I în diferite etape ale vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel