Mașini electrice facilități: "Nu se plătește!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Mașini electrice facilități. Proprietarii de mașini electrice se bucură de o serie de facilități. 

Mașini electrice facilități. Primăria Sfântu Gheorghe a adoptat o serie de măsuri ce vizează stimularea achiziţionării de maşini nepoluante, printre acestea numărându-se locuri de parcare gratuite, scutire de la plata impozitului şi înfiinţarea mai multor staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Mașini electrice facilități. Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că municipalitatea doreşte, pentru început, să înfiinţeze trei staţii de reîncărcare, urmând să acceseze în acest scop Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, derulat de Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului de Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 471.000 de lei, din care 10% va reprezenta contribuţia autorităţilor locale.

"Parcul auto va suferi o modificare substanţială "

Mașini electrice facilități. Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat luni de Consiliul local municipal, staţiile ar urma să fie amplasate în staţiunea Şugaş Băi, în vecinătatea cinematografului Arta şi a sălii polivalente Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe.

Mașini electrice facilități. "Achiziţionarea de maşini nepoluante este încurajată în mai multe feluri în municipiul Sfântu Gheorghe - parcarea pentru aceste maşini este gratuită, de asemenea nici impozit nu se plăteşte pentru acest tip de autovehicule şi dorim să încurajăm şi prin înfiinţarea mai multor staţii de încărcare electrică. Deocamdată vorbim despre trei staţii, dar cu siguranţă odată cu apariţia maşinilor electrice în municipiu vor fi mai multe. Deci, dorim să dezvoltăm, eu consider că în următorii ani parcul auto va suferi o modificare substanţială în acest sens, în favoarea maşinilor hibrid şi a maşinilor electrice", a spus viceprimarul Sztakics Eva.

Vezi și: Iohannis-Adina Florea, respingere propunere DNA: Dosarele sunt în analiză

 Fructul Oprit 2019, sezon nou. Primul episod online: "Mai dezgrop un cadavru"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel