Maseurul lui Putin, omul care-i știe cele mai ascunse secrete, a fugit din Rusia, înainte ca fiul său să fie găsit mort
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Maseurul lui Putin, omul care-i știe cele mai ascunse secrete, a fugit din Rusia, înainte ca fiul său să fie găsit mort / Foto: Kremlin.ru
Maseurul lui Putin, omul care-i știe cele mai ascunse secrete, a fugit din Rusia, înainte ca fiul său să fie găsit mort / Foto: Kremlin.ru
Maseurul personal al lui Putin, omul despre care se spune că ar ști cele mai ascunse secrete ale președintelui rus, a fugit din Rusia.

Zborul unui oligarh numit "maseurul lui Putin" din Rusia, cu doar câteva zile înainte ca fiul său să fie găsit mort în circumstanțe suspecte, este învăluit de mister. Konstantin Goloshchapov, în vârstă de 67 de ani, a trecut granița dintre Rusia și Belarus în iunie, la volanul BMW-ului fiului lui Dmitri, după ce a primit informația că afacerile sale erau pe cale să fie percheziționate pe baza unor acuzații de delapidare, scrie Daily Mail.

Patru zile mai târziu, Dmitri, în vârstă de 29 de ani, a murit și a fost lansată o anchetă cu privire la investițiile lui Konstantin, inclusiv acțiunile companiilor de apă și electricitate din Sankt Petersburg Vodokanal și Lenenergo.

Deși zborul lui Konstantin din Rusia a avut loc cu câteva luni în urmă, evenimentele au fost scoase la iveală abia acum de ziarele rusești, care au evidențiat legăturile sale strânse cu Kremlinul, dar și faptul că despre miliardar se spune că ar ști multe dintre secretele personale ale lui Putin.

Multe semne de întrebare

Presa rusă a obținut o fotografie despre care se spune că îl arată pe Goloshchapov conducând peste granița cu Belarus în timp ce "făcea un gest nepoliticos" la cameră. Locația actuală a lui Konstantin nu este cunoscută, deși se crede că deține atât pașapoarte grecești, cât și croate.

Cauza morții fiului său, care a fost legat de afacerile acum investigate, este, de asemenea, neclară. Anchetele penale sunt adesea folosite în Rusia lui Putin în scopul manipulării politice sau în afaceri. Se crede că Dmitry a avut o relație cu bogata Yana Mardina, în vârstă de 33 de ani, educată la un internat de top din Elveția. Săptămâna trecută, guvernatorul din Sankt Petersburg, apropiatul lui Putin, Alexander Beglov, a depus flori la mormântul lui Dmitri la un cimitir al orașului, într-o evidentă dovadă de respect.

Ce relație exista între Goloshchapov și Putin

Dar cel mai interesant sunt legăturile sale personale cu Putin. Relația dintre cei doi ar fi început de pe vremea când președintele rus era agent KGB, iar Goloșchapov era un "informator" al serviciilor secrete despre contrabanda cu icoane. Goloshchapov a făcut artele marțiale, la fel ca Putin, și o "prietenie masculină puternică" s-a dezvoltat pe covorașul de judo.

Printre altele, presa rusă mai scrie că abilitățile și metodele inovatoare ale maseurului l-au ajutat la un moment dat pe Putin să depășească o leziune acută la spate. Versiya scrie că Putin "obișnuia să viziteze sala de masaj a lui Goloșchapov la o saună din Sankt Petersburg, iar în 2000, Putin și-a adus aminte de vechea cunoștință și l-a invitat la Moscova să conducă o companie de stat"

Pe măsură ce Putin s-a instalat confortabil la Kremlin, Goloșchapov ar fi efectuat nu mai puțin de 338 de călătorii cu avionul între Sankt Petersburg și Moscova, între ani 1998 și 2005, a raportat o investigație a specialistului în serviciile secrete Serghei Kanev. În plus, Goloșchapov ar fi perceput între 10.000 și 50.000 de dolari "promovându-și foștii clienți de masaj]în poziții importante” în administrația lui Putin". În cercul Kremlinului, el "masează spatele oficialilor de rang înalt", potrivit presei din Rusia.

Aproximativ în aceeași perioadă, el a fost indicat să fie directorul de campanie electorală al lui Putin. În 2005, pentru a marca vizita lui Putin la Muntele Athos, Goloshchapov a fondat Societatea Rusă Athos. Printre cei 12 fondatori, ca și cei zece apostoli, s-au numărat ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și alți prieteni de-ai lui Putin. Goloshchapov a devenit bogat pe fondul suspiciunilor de afaceri legate de structurile oficiale din Kremlin și din Sankt Petersburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel