Mască cu castraveți și iaurt, ideală pentru combaterea punctelor negre de pe ten
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mască cu castraveți și iaurt, ideală pentru combaterea punctelor negre de pe ten. Sursa - Pexels
Mască cu castraveți și iaurt, ideală pentru combaterea punctelor negre de pe ten. Sursa - Pexels
Masca de față cu castraveți și iaurt ne ajută să luptăm împotriva coșurilor și a punctelor negre, datorită unui amestec de ingrediente purificatoare și liniștitoare.  

În special persoanele cu ten gras sau mixt sunt predispuse la apariția coșurilor și a puncte negre pe ten. În aceste situații este foarte important să ai grijă de ten în fiecare zi și să-l păstrezi curat și sănătos, pentru a evita acumularea de sebum și impurități care stau la baza acneei și a dermatitei.

Îngrijirea pielii feței înseamnă folosirea unor produse cosmetice naturale, bogate în ingrediente active, care ajută la menținerea echilibrului hidrolipidic al epidermei și care hidratează.

Consumă aceste alimente și vei fi plin de energie întreaga zi: ciocolata neagră se află printre ele

În plus, este recomandat să faceți în mod regulat tratamente de purificare, care pot elimina celulele moarte și impuritățile, permițând pielii să respire și să se regenereze. Unul dintre cele mai eficiente elemente din natură pentru a îndeplini această sarcină este castravetele.

Castravetele este o legumă foarte bogată în apă, vitamine și minerale și, mai presus de toate, are proprietăți de reglare a sebumului și de purificare a pielii. Acesta este motivul pentru care utilizarea sa este potrivită  pentru cei care suferă de coșuri și puncte negre.

Folosește lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale

Dar castravetele este foarte util  ca și calmant și ajut la reactivarea microcirculației, fiind un aliat excelent pentru cei care suferă de ochi umflați, cearcăne și pungi sub ochi. Pe scurt, castravetele este un ingredient esențial pentru a menține pielea sănătoasă și curată pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a face o masca de castravete vom folosi si alte ingrediente utile pentru a proteja, hidrata, calma si purifica pielea.

Cum se face masca de castraveți

Mai exact: iaurt integral, miere, ulei esențial de lămâie, ulei esențial de arbore de ceai și ulei de gălbenele.

Luați aproximativ 20 de grame de castraveți și, după ce l-ați curățat și uscat bine, dați-l prin răzătoare. Puneți castravetele tocat într-un bol de sticlă curat și uscat și adăugați 3 linguri de iaurt natural.  Amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.

În acest moment, adăugați o lingură de miere și câte 5 picături din ulei esențial de gălbenele, ulei esențial de lămâie și ulei esențial de arbore de ceai. Amestecă bine și masca ta de  frumusețe cu castraveți este gata de utilizare.

Cum se folosește masca de față cu castraveți

Masca de față cu castraveți este un remediu natural foarte util mai ales pentru cei cu ten gras, predispus la acnee. Odată realizată masca, o poți distribui uniform pe toată fața, evitând zona delicată a conturului ochilor.

Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute și apoi se îndepărtarea cu ajutorul unui burete umed și apă caldă. Imediat aplicați o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele. Este important să faceți acest tratament cel puțin o dată pe săptămână.

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Vă reamintim că uleiul esențial de lămâie este fotosensibil, așa că vă sfătuim să nu vă expuneți la soare timp de cel puțin 12 ore după ce ați folosit această mască pe piele. 



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel