Urmărește emisiunea live
Masacru în Ecuador. Cel puțin 116 deținuți au murit în una dintre cele mai mari închisori. Unii au fost decapitați
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Masacru în Ecuador. Cel puțin 116 deținuți au murit în una dintre cele mai mari închisori. Unii au fost decapitați / Foto: Pixabay
Masacru în Ecuador. Cel puțin 116 deținuți au murit în una dintre cele mai mari închisori. Unii au fost decapitați / Foto: Pixabay
Cel puţin 116 deţinuţi au murit în cel mai mortal act de violenţă raportat în Ecuador.

Cel puţin 116 persoane au murit ca urmare a unei revolte la una dintre cele mai mari închisori din Ecuador, a declarat preşedintele Guillermo Lasso, adăugând că va trimite forţe de securitate suplimentare şi va acorda fonduri pentru a evita repetarea unui astfel de eveniment orbibil în ţara lui, transmite Mediafax.

„Este regretabil că grupările criminale încearcă să transforme închisorile într-un câmp de luptă pentru disputele de putere. Îl rog pe Dumnezeu să binecuvânteze Ecuadorul şi să putem evita pierderea mai multor vieţi omeneşti", a declarat Lasso reporterilor din Guayaquil, cel mai mare oraş din Ecuador.

Unii dintre prizonieri au fost decapitați


Procuratura ţării sud-americane a precizat că 6 dintre prizonierii ucişi la Penitenciaria del Litoral au fost decapitaţi, relatează Reuters. Zeci de persoane au ajuns la închisoare pentru a căuta informaţii despre rude şi pentru a cere răspunsuri de la oficialii responsabili cu siguranţa deţinuţilor.

Comisia Interamericana pentru Drepturile Omului (CIDH) a condamnat violenţa, iar Human Rights Watch a îndemnat guvernul Ecuadorului să investigheze pe deplin violenţele din închisoare şi să îi aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei.

Incidentul este cel mai mortal act de violenţă raportat vreodată în sistemul penitenciar din Ecuador. Ciocniri similare au avut loc în februarie şi iulie 2021 în diferite închisori din toată ţara, dar cu un număr semnificativ mai mic de victime.

Revoltele din Ecuador: Deținuți decapitați și cu inimile scoase din piept

În lua februarie zeci de deținuți  din Ecuador au murit după ce bandele rivale s-au luptat pentru supremație în penitenciare. Unii deținuți au fost găsit decapitați, iar alții cu inimile scoase din piept. 

Autoritățile au reușit, în cele din urmă, să recapete controlul după raiduri la care au participat polițiști și militari înarmați. În Ecuador, revoltele au loc pe fondul supraaglomerării închisorilor. Deși sunt 27.000 de locuri, numărul deținuților ajunge la 38.000. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel