Data publicării:

Maryanka, oraș din estul Ucrainei, controlat de forțele rusești. Una dintre cele mai semnificative realizări ale Rusiei din acest an

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTI: Freepik @olegdoroshin
FOTI: Freepik @olegdoroshin
Orașul Maryanka este controlat în totalitate de forțele rusești.

Forțele ruse au obținut control deplin asupra localității Maryinka, un oraș din estul Ucrainei, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, președintelui Vladimir Putin, una dintre cele mai semnificative realizări ale Rusiei de la capturarea orașului Bakhmut în luna mai, relatează Reuters.

Majoritatea relatărilor despre Maryinka, situată în sud-vestul centrului regional controlat de ruși, Donetsk, o descriu ca pe un oraș pustiu.

Putin a declarat că controlul asupra orașului, care odinioară găzduia 10.000 de locuitori, va permite forțelor ruse să mute unitățile de luptă inamice departe de Donetsk.

”Trupele noastre (acum) au oportunitatea să ajungă într-o zonă operațională mai extinsă”, a spus el într-un videoclip al schimbului dintre el și Șoigu, postat online de un jurnalist al Kremlinului.

Ultimul succes major al Rusiei pe câmpul de luptă a fost capturarea în luna mai a orașului Bakhmut, teatrul unor dintre cele mai sângeroase confruntări. Ucraina a lansat o contraofensivă în iunie în încercarea de a recuceri teritoriu în sudul și estul țării, inclusiv Bakhmut.

Forțele din Kiev au înregistrat progrese minime în contraofensivă în fața rezistenței ruse bine înrădăcinate.

Forțele de apărare au respins cinci atacuri rusești

Trupele ruse au intensificat, de asemenea, atacurile terestre și aeriene asupra orașului Avdiivka din apropiere începând cu mijlocul lunii octombrie, avându-l ca punct focal în avansul lor lent prin regiunea Donbas a estului Ucrainei în conflictul care durează de 22 de luni.

Avdiivka a fost capturat pentru scurt timp în 2014 de separatiștii susținuți de ruși, care au ocupat porțiuni mari din estul Ucrainei. Ulterior, au fost construite fortificații în jurul orașului, considerat un punct de acces către Donetsk.

”Forțele de apărare ucrainene au continuat să respingă inamicul în zonele Maryinka și Novomykhailivka din regiunea Donetsk, respingând cinci atacuri rusești”, a declarat Statul Major General Ucrainean într-un comunicat emis în prima parte a zilei de luni.

Până în prezent, nu au existat comentarii din partea Ucrainei cu privire la ultimele evoluții.

Citește și: 28 de drone şi două rachete rusești au fost distruse de forţele aeriene ucrainene în cursul nopţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel