Maruxas de Nata, rețeta spaniolă de biscuiți cu frișcă. Unul dintre cele mai bune deserturi
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Maruxas, biscuiții spanioli cu frișcă, sunt absolut delicioși și se prepară ușor. Iată rețeta.

Ingrediente

- 250 ml smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
- 160 g zahăr brun
- 40 g zahăr alb
- 250 g făină

Cum se prepară Maruxas de nata- biscuiți spanioli cu frișcă

Într-un castron se amestecă cele două tipuri de zahăr. Se adaugă smântâna pentru frișcă. Cu ajutorul unui mixer electric se mixează amestecul. Se adaugă făina, se omogenizează cu o spatulă. Aluatul obținut se frământă cu mâinile până începe să se desprindă de marginea vasului.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapetează o tavă de cuptor cu foaie de copt. Din aluat se formează biluțe de mărimea unei nuci și se pun la distanță pe tavă. Se aplatizează ușor cu mâna. Maruxas se coc timp de 20 de minute.

Se lasă la răcit înainte de a se consuma. Biscuiții spanioli cu frișcă sunt minunați alături de o cană de cafea sau ceai.

BONUS: Biscuiți cu unt delicioși. Ies foarte fragezi. Rețeta este chiar ușoară

Ingrediente

- 2 ouă
- 350 g făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g unt
- 200 g zahăr

Cum se prepară

Se spumează untul cu zahărul cu ajutorul mixerului electric. Se adaugă ouăle și vanilia. Se amestecă bine. Dacă nu vă place vanilia se poate adăuga răzătură de lămâie sau portocală pentru aromatizarea biscuiților. Într-un castron separat se cerne făina cu praful de copt. Pasul este esențial pentru a nu obține un aluat plin de cocoloașe. Făina și praful de copt se integrează treptat în amestecul de unt, potrivit retete.unica.ro.

Aluatul de biscuiți cu unt se transferă pe o foaie alimentară, se acoperă și se dă la frigider pentru jumătate de oră. Se înfăinează planșa de lucru și cu ajutorul unui făcăleț se întinde aluatul. Se decupează biscuiții în orice formă se dorește. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).

Biscuiții se coc pe o foaie de copt timp de 15 minute sau până capătă o culoare maro-aurie. Biscuiții cu unt se lasă la răcit câteva minute. Se presară cu zahăr pudră, se acoperă cu glazură sau se consumă ca atare.

-  Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel