Data actualizării:
Data publicării:

Mărturia unui supravieţuitor din Crevedia, care a rămas fără casă. Și-a pierdut marea avere: o bibliotecă de peste 3.500 de volume

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mărturia unui supravieţuitor din Crevedia, care a rămas fără casă. Și-a pierdut marea avere: o bibliotecă de peste 3.500 de volume / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Mărturia unui supravieţuitor din Crevedia, care a rămas fără casă. Și-a pierdut marea avere: o bibliotecă de peste 3.500 de volume / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Un supravieţuitor din Crevedia a povestit cum a rămas fără casă în urma exploziilor.

Constantin Gavrilescu este un bărbat din Crevedia care locuia în apropierea stației de GPL unde au avut loc cele trei explozii devastatoare. Din fericire, el a scăpat teafăr și nevătămat, dar casa lui a fost distrusă în totalitate. El a povestit la Antena 3 CNN că a rămas fără marea sa avere, casa părintească şi o bibliotecă în care avea 3.500 de cărţi.

VEZI ȘI: Herjeu, revoltat că statul dă bani cetățenilor din Crevedia afectați de explozia de la ”stația PRIVATĂ GPL”

"Asta a fost casa mea. Ce a mai rămas din ea. Vreau să mi se asigure nivelul pe care, părinţii mei, o viaţă, mi l-au creat şi pe care eu l-am continuat. Patronul, Ionuţ, a fost la mine în casă şi ştie foarte bine în ce condiţii trăiam, cine eram şi mai ales marea mea avere: o bibliotecă de peste 3.500 de volume.

VEZI ȘI: Cele trei cisterne aflate în zona staţii GPL Crevedia, golite de pompieri

"Să stea ei în containere! Mie să îmi asigure nivelul la care am fost"

Toate sunt scrum acum. Aud o versiune care mă îngrozeşte. Am vorbit şi cu primarul acum. Cu containere. Să stea ei în containere! Ei să stea! Mie să îmi asigure nivelul la care am fost", a declarat Constantin Gavrilescu, bărbatul din Crevedia rămas fără casă în urma tragediei.

VEZI ȘI: Povestea impresionantă a lui Crevete, motanul ars care a supravieţuit exploziei din Crevedia. "Nu a mieunat, n-a cerut nimic. Parcă le văzuse pe toate la viaţa lui"

Depozitul GPL se afla la 20 de metri vizavi de casele oamenilor. Opt case au fost distruse în totalitate, iar 11 case sunt cu multiple avarii și alte câteva zeci de familii cu acoperișuri găurite de bucățile încinse de metal sau cu geamuri sparte. Astăzi la fața locului a fost o comisie de evaluare de la ISU și o alta de la primăria din Crevedia, iar zilele următoare se așteaptă ca oamenii să primească primele ajutoare.

Ajutoare de la Guvern

Guvernul oferă câte 10.000 de lei pentru locuințele sau gospodăriile afectate în proporție de peste 75% și câte 7.000 de lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe sau gospodării au fost afectate în proporție de 50% -  75%.

Totodată, Guvernul va oferi câte 4.500 de lei în cazul locuințelor afectate în proporție cuprinsă între 25 și 50%, câte 2.500 de lei pentru locuințele și gospodăriile afectate în proporție de până la 25% și câte 1.500 de lei pentru persoanele ale căror bunuri au fost deteriorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel