Mărturia unui corespondent CNN din Ucraina: O luptă a lui David împotriva lui Goliat. Forțele ucrainene rezistă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mărturia unui corespondent CNN din Ucraina: O luptă a lui David împotriva lui Goliat. Forțele ucrainene rezistă / Foto: Captură video Pro TV
Mărturia unui corespondent CNN din Ucraina: O luptă a lui David împotriva lui Goliat. Forțele ucrainene rezistă / Foto: Captură video Pro TV
Vezi în articol mărturiile unui corespondent CNN din Ucraina.

Atika Shubert, corespondentul CNN aflat în vestul Ucrainei, a vorbit pentru Știrile Pro Tv, despre ceea ce se întâmplă în Ucraina de-a doua zi a invaziei ruse.

"Toți trebuie să intre în casă și să stingă lumina, din motive de securitate"

"Care este situația actuală în Ucraina de vest, în ce oraș te afli în acest moment, Liov?", a întrebat-o Andreea Esca.

„Lucrurile sunt relativ calme aici, dar tensiunea se simte, mai devreme au fost sirenele antiaeriene, cel puțin o rachetă a lovit un aerodrom din Liov, oamenii au început să se obișnuiască cu ideea că vor fi lovituri dimineața, din fericire nu se văd mișcări ale trupelor rusești în zonă. Ce se întâmplă, totuși, este o interdicție de circulație de la 10 seara la 6 dimineața, și toate luminile trebuie stinse, asta înseamnă că toți trebuie să intre în casă și să stingă lumina, din motive de securitate. Între timp, mii și mii de oameni au venit aici în căutarea siguranței, 50.000 de oameni aiu trecut până acum prin Liov, și au trecut granița către Polonia. În ultimele minute am văzut un video postat de președintele ucrainean Zelenski, care îl arată în afara Kievului, înconjurat de ajutoarele sale, care dovedește că este în picioare și luptă pentru Kiev”, a răspuns Atika Shubert.

VEZI ȘI: Volodimir Zelenski, mesaj din Kiev: Suntem AICI! Apărăm Ucraina - VIDEO în articol

"Este o luptă a lui David împotriva lui Goliat"

"Cum reușesc să reziste soldații ucraineni?", a întrebat Andreea Esca.

„E interesant, armata ucraineană e la mai puțin de jumătate din efectivele ruse, este o luptă a lui David împotriva lui Goliat, ce vedem aici este că armata ucraineană opune o rezistență mai dârză decât se așteptau rușii la început, cel puțin din ce ne-au spus experții. Au fost peste 200 de lovituri de rachete, inclusiv în zone rezidențiale, iar trupele ucrainene încearcă să se retragă tactic din fața acestor lovituri, să distrugă poduri și să încetinească înaintarea rușilor. Chiar în această dimineață am auzit că trupele rusești au intrat din nord către Kiev, dar se pare că nu au avansat. Deci există lupte crâncene și e clar că forțele ucrainene rezistă.”, s spus Atika Shubert.

"Bărbații rămân aici să lupte"

"Sunt mii de refugiați care ajung în România sau Polonia. Ce se întâmplă cu acești oameni, cum crezi că va ajunge situația aceasta la final?", a întrebat Andreea Esca.

„Da sunt destul de mulți care rămân în Ucraina, chiar dacă femeile, bătrânii și copiii au plecat, bărbații rămân aici să lupte. Astăzi, pe străzile din Lyov am văzut grupuri de tineri cu acte de înregistrare, încercând să găsească un loc unde să se înroleze, pentru a lupta. Am întâlnit oameni care au luptat în 2014 în estul Ucrainei și care se așteptau să nu mai fie nevoie să lupte din nou.”, a mai spus Atika Shubert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel