Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un ordin comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. Copiii pot oferi, în schimb, atenţii virtuale.

Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. 

În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi și preșcolari, de 1 și 8 Martie, cât și florile sau alte "atenții", precum dulciurile.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației: „Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte,” potrivit stirileprotv.ro

„Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.”

Pentru importatorii de flori şi patronii de florarii, vânzările de 1 şi 8 martie reprezentau o mare parte din cifra de afaceri a unui an. În trecut, florăriile din oraşe încasau în aceste zile aproape 20 de milioane de euro. Altfel spus, se vindeau în medie aproape 2 milioane de buchete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel