Martin Schulz este noul președinte al Parlamentului European
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
martin schulz
martin schulz

Germanul Martin Schulz, liderul grupului socialist din Parlamentul European (PE),  și-a adjudecat victoria, marţi, la Strasbourg, pentru funcția de preşedinte al PE, întrunind votul a 387 de deputaţii europeni, autoritate pe care o va deține până în vara anului 2014.

Martin Schulz a câștigat președinția Parlamentului European chiar din primul tur de scrutin, fiind votat atât de grupul socialiștilor europeni - S&D, cât și de popularii  Grupului Partidului Popular European (PPE).

PPE şi S&D au convenit, printr-un acord informal, în 2009, la începutul actualului mandat, să îşi împartă preşedinţia Parlamentului European, cele două grupuri deţinând majoritatea confortabilă, astfel că, după ce doi ani și jumătate președinția PE a aparținut grupului PPE, acum a venit rândul celor de la S&D să asigure conducerea forului european.

Martin Schulz va ocupa funcția de președinte al Parlamentului European până în vara anului 2014.

Învinșii competiției au fost Diana Wallis, susţinută de grupul ALDE, care a întrunit 141 voturi, şi conservatorul Nirj Deva, care a obţinut 142 voturi, restul voturilor de 29 fiind anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel