Marte și Pleiadele, surprinse la mică distanță pe cer / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marte și Pleiadele, surprinse la mică distanță pe cer / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Marte și Pleiadele, surprinse la mică distanță pe cer / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Atunci când două corpuri cererești se apropie aparent pe boltă, acestea se află în conjuncție. Zilele acestea, Planeta Marte e în conjuncție cu Pleiadele.

Anul trecut, Planeta Venus a fost în conjuncție cu roiul stelar Pleiade, cunoscut și sub denumirea de „Cloșca cu pui“ . Din cauza faptului că planetele orbitează Soarele și se află la o mai mică distanță de Pământ decât stelele, periodic, acestea intră în conjuncție între ele sau cu alte corpuri mai îndepărtate (galaxii, stele, nebuloase, comete). Zilele acestea, Planeta Marte se află în vecinătatea roiului Pleiade, iar o imagine a conjuncției a fost postată de președintele Societății Astronomice Române de Meteori, Valentin Grigore.

Acesta a postat fotografia pe pagina de Facebook:

„După Venus anul trecut în aprilie, iată că și Marte vizitează Pleiadele. În această seară își dau întâlnire la o distanță de 1,5 grade. Se anunță cer senin, așa că ieșiți să le vedeți și fotografiați!

Marte are magnitudinea +1.

Aici avem o imagine realizată acum 3 zile, pe 28 februarie, pe un cer luminat de Luna Plină“, a scris Valentin Grigore pe pagina sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel