Maroc, neînvisă și cu un singur gol primit înainte de semifinala cu Franța. Ce televiziune transmite meciul de foc?
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Franța și Maroc se confruntă în a doua semifinală din Qatar.   

Franța a învins Anglia cu 2-1 într-un meci strâns pentru a ajunge în această etapă, în timp ce Marocul a uimit după ce a trecut de Portugalia cu 1-0, devenind prima echipă africană care a ajuns vreodată în semifinala unei Cupe Mondiale, un moment istoric pentru continent.

După un început convingător în grupa lor, lovind tare în Australia și Danemarca, Franța a fost învinsă de Tunisia, dar a reușit totuși să ajungă în fruntea Grupei D, la golaveraj. Apoi a trecut cu 3-1 de Polonia. Ei vor spera să devină doar a treia națiune care și-a apărat un titlu de Cupă Mondială, după ce l-au câștigat pe cel din 2018. De asemenea, este a treia semifinală a unui turneu major în care francezii ajung din 2016 încoace, după ce au concurat în această etapă la EURO 2016 și la Cupa Mondială 2018. .

Marocul a fost neînvins pe traseul lor către sferturile de finală, primind doar un gol pe parcurs, cel mai puțin dintre echipele care concurează în Qatar. Ei au trecut în fruntea Grupei F înaintea Croației, cu două victorii, inclusiv o victorie cu 2-0 în fața Belgiei, și un egal. În optimile de finală au luat Spania din plin, fără să cedeze și au ajuns la loviturile de departajare, unde au câștigat cu 3-0. Victoria lor împotriva Portugaliei în sferturile de finală, a însemnat că au devenit prima echipă africană care a ajuns vreodată în ultimele patru.

Franța are luxul unei echipe complete din care să aleagă, așa că este puțin probabil să facă modificări substanțiale la prima echipă care a început meciul și împotriva Angliei.

În schimb, Marocul nu are perechea de fundași centrali titulari Nayef Aguerd și Romain Saiss, în timp ce atacantul Walid Cheddira este suspendat după meciul împotriva Portugaliei.

Prima echipă probabilă a ambelor formații

Franța (4-2-3-1): Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez; Rabiot, Tchouameni; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud.

Maroc (4-3-3): Bounou; Hakimi, Yamiq, Dari, Attiat-Allah; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal.

Meciul urmează să fie transmis pe TVR 1 și TVR HD, la ora 21:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel