Mărmureanu spunea, încă din 2011, când crede că va veni un cutremur major în România: Calcul matematic simplu
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Mărmureanu
Mărmureanu
În 2011, seismologul Gheorghe Mărmureanu spunea când crede că va veni „cutremurul cel mare” în România.

Gheorghe Mărmureanu spunea, în urmă cu 12 ani, că următoarea „zgâlţâială catastrofală" va veni în România după 2041, adică la 64 de ani după cel din '77.

„Analiza istorică a celor cinci cutremure, cele mai puternice din România, a arătat că cea mai mică distanţă, între un cutremur de suprafaţă, ca în ’77, şi unul de mare adâncime, este de 64 de ani. Rezultă că 1977+64= 2041!", a zis expertul în 2011. Citiți aici articolul din presa vremii: https://www.dcnews.ro/marmureanu-calca-pe-urmele-lui-hancu-in-romania-un-cutremur-catastrofal-va-veni-dupa-2041_76654.html

VEZI ȘI: Câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime

Câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

Potrivit documentului, cutremurul s-a simţit în tot judeţul, dar au fost înregistrate pagube în Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Rovinari, Tismana, comuna Arcani, comuna Băleşti şi comuna Godineşti.

În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri, şapte case au, de asemenea, fisuri sau coşurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informaţii ulterioare colectate în urma recunoaşterilor în teren, majoritatea coşurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute.

Totodată, au fost maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri: posibil 3 autoturisme în parcările din zona Primăriei Târgu Jiu; 2 autoturisme în parcarea blocului 8 din zona Hotel Brâncuşi şi un autoturism avariat în zona Pasarelei din Târgu Jiu.

Au acţionat şi forţe şi mijloace din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Hurezani, Rovinari şi Tismana. Nu a fost necesară intervenţia altor mijloace din judeţele învecinate.

VEZI ȘI: Barajul din România situat pe o falie. Radulian: Un exemplu care nu e plăcut. În zonă se pot produce cutremure peste 6 - https://www.dcnews.ro/barajul-din-romania-situat-pe-o-falie-radulian-un-exemplu-care-nu-e-placut-in-zona-se-pot-produce-cutremure-peste-6_905344.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel