Marko Bela: Fără UDMR la guvernare nu există reformă și proges în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Senatorul Marko Bela spune că experiența ultimilor doi ani a dovedit că fără prezența UDMR la guvernare nu exstă progres în România și nu se adoptă reforme, conform Agerpres.

El a subliniat, joi, în cadrul Adunării Generale a UDMR Târgu Mureș, rolul Uniunii în îndeplinirea obiectivelor de integrare euro-atlantică a României, rolul jucat în semnarea tratatului bilateral cu Ungaria, precum și participarea în guvernarea cu PDL care a evitat ca România să intre într-o gravă criză economică.

"Relația de bună vecinătate între România și Ungaria, între 1996 și 2000, între 2000 și 2004 am sprijinit Guvernul și atunci a avut loc integrarea în NATO, apoi în 2004-2008, România a intrat în UE. Apoi 2009-2012 și în condiții dureroase s-a reușit ca România să evite consecințele crizei mondiale și situația în care a intrat Grecia. Fără noi pe plan internațional integrarea nu s-ar fi produs, iar la nivel de guvern nu s-ar fi făcut reforme importante. În ultima vreme, din păcate, nu pot să spun nicio reformă. Dacă vom avea garanții preliminare, că până la urmă acest pachet de reforme amânat de doi ani știm cum trebuie să arate și se va înfăptui, atunci UDMR trebuie să își asume rolul de guvernare. Fără noi nu e reformă în țară, fără noi nu există progres. Cei care au oferit rol de guvernare UDMR s-au gândit și la acest rol de forță stabilizatoare al UDMR, nu doar la cifre", a afirmat fostul președinte al UDMR.

Senatorul a arătat că în condițiile corespunzătoare pentru intrarea UDMR în Guvern trebuie să fie prevăzută și asumarea în pachetul de guvernare a priorităților comunității maghiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel