Marius Budăi: „Asta vrem să facem cu programul de guvernare al PSD!“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
marius_budai_psd
marius_budai_psd
Marius Budăi, deputat în Parlamentul României din partea PSD, a prezentat prioritățile de guvernare ale Partidului Social Democrat.

Deputatul Marius Budăi a prezentat prioritățile pe care Partidul Social Democrat le are în vederea guvernării României. Iată cele mai importante informații privitoare la programul PSD:

„Programul de Guvernare al PSD a fost, de la început, dezbătut cu toți actorii din piață, cu sindicatele, cu patronatele, au fost zeci, sute de ore de dezbateri, în spate au stat zeci și sute de calcule făcute cu specialiștii PSD. Cred că toate partidele au specialiști, contează ce face conducerea partidului cu aceștia, cât de mult le ia în seamă opinia.

Cuvintele cheie din programul nostru de guvernare sunt: orientarea către mediul privat, investiții în economie, crearea unui parteneriat între angajat, angajator, dar și guvern. Siguranța, dar și rezidența locurilor de muncă, aici, în România, cultura muncii pentru generațiile tinere, alfabetizare digitală, debirocratizare, stimularea natalității, dar și adaptarea Codului Muncii la noile provocări venite din tot ceea ce înseamnă pandemia, respectiv criza economică.

Orientare către mediul privat: ceea ce nu s-a întâmplat, în această perioadă de guvernare PNL, nu s-au apărat locurile de muncă. Cea mai bună protecție socială pentru o persoană o reprezintă crearea unui loc de muncă bine plătit. Acesta a fost unul dintre pilonii pe care m-am bazat foarte mult atunci când am coordonat grupul de scriere a programului de guvernare, secțiunea muncă și demnitate socială.

Parteneriatul angajat- angajator-guvern:

Înseamnă că Guvernul vine și sprijină mediul privat care are o atitudine corectă față de angajat, prin salarizare, ore de muncă și tot ceea ce presupun relațiile de muncă. Astfel, PSD propune acordarea de granturi de 100.000 de euro pentru mediul privat, din care 50.000 euro sunt asigurați de stat, iar 50.000 de euro îi accesezi ca privat.

Natalitatea: Este o problemă pentru România, are un capitol extrem de important în programul nostru de Guvernare. Ne propunem ca pentru viitorii nou-născuți ai României, familia să primească pentru fiecare nou-născut 400 euro, la naștere. Am majorat și stimulul de reinserţie, dacă se întoarce mama sau tatăl la serviciu, plus dublarea alocațiilor, deduceri la salariu.

Cultura muncii: Avem o categorie de tineri, între 16-25 de ani care, dintr-un motiv sau altul, nu au calificare, au abandonat studiile. Cât eram la Ministerul Muncii, am demarat un program cu fonduri europene, în primă fază de descoperire și înregistrare a lor în baza de date a Ministerului Muncii. Acum trebuie să facem pasul următor, să încurajăm acești tineri, să-i sprijinim, fie să se întoarcă la școală, fie să se îndrepte către un învățământ dual, pentru ca, la finalizarea acelor cursuri, să aibă o meserie. Tinerilor li se acordă sprijin financiar pentru cazare, transport, masă, rechizite, cu condiția finalizării cursurilor și obținerea acestor calificări. Măsurile vor fi finanțate: 60% din bugetul UE, pe viitoarele programe de finanțare, și 40% de la bugetul de stat.

Sunt bani pentru toate aceste măsuri, pot fi realizate. Guvernul PSD a găsit bani și pentru salariile medicilor, ale profesorilor, alocații și pensii, Guvernul PNL se pare că nu își dorește să facă acest lucru.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel