Mărire amenzi. Marius Marinescu, semnal de alarmă privind abuzurile poliţiştilor
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 21 noi 2017, 14:29
WhatsApp
Subiectul amenzilor rutiere care pot ajunge și la suma de 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, geamuri fumurii sau aruncarea gumei de mestecat pe geam a provocat numeroase reacţii. În acest context,  DC News  a contactat mai multe personalități, printre care şi senatorul Marius Marinescu.

„Trebuie înăsprite amenzile, dar corelate cu veniturile populaţiei", consideră Marius Marinescu. „Aş introduce sancţiuni penale pentru persoanele care îşi lasă închise în maşini copiii sau animalele, punându-le viaţa în pericol. Din păcate, numai măsurile de coerciţie au efect asupra persoanelor care încalcă codul rutier", a spus senatorul.

Acesta a ridicat şi un semnal de alarmă privind abuzurile poliţiştilor, punctând că ar fi oportune şi măsuri de evitare a acestora. Totodată, a spus că „fondurile obţinute în urma amenzilor de circulaţie ar trebui să fie folosite exclusiv pentru siguranţa cetăţenilor, construirea şi reabilitarea drumurilor. Dacă aceste măsuri s-ar aplica, atunci, cu siguranţă, numărul accidentelor şi implicit al victimelor ar scădea".

[citeste si]

Senatorul Marinescu a oferit drept exemplu statele civilizare. „În Statele Unite, dacă încalci codul rutier şi îndrăzneşti să polemizezi cu poliţistul, eşti imediat încătuşat şi dus la secţia de Poliţie", a explicat Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?